Az EA és a DICE nem kíméli a Battlefield 1 csalóit

Az EA és a DICE nem kíméli a Battlefield 1 csalóit

Közel 10 ezer csaló játékost bannoltak ki az elmúlt időszakban. 

Nem igazán unatkozhatnak mostanság a Battlefield 1 rajongói, hiszen nemrég érkezett meg a Turning Tides maradék része, még ebben a hónapban megjelenik a játék utolsó DLC-je és idén már jön is a következő Battlefield játék. Természetesen az EA-DICE párosának addig sem árt kordában a tartani a játékban elszaporodott csalókat, akiket –a hivatalos blogpostjuk szerint– igyekeznek is folyamatosan bannolni, hogy minél nyugodtabb terepet biztosítsanak a játékosaiknak.


Természetesen azt továbbra sem akarják elárulni, hogy hogyan működik, vagy pontosan milyen védelmet használ a Battlefield 1 anticheat rendszere, ugyanis ezzel sem akarnak tippeket adni a csalásra hajlamos gamereknek. Elmondásuk szerint ők is tapasztalták az elmúlt félévben, hogy egyre többen próbálkoznak ilyen eszközökkel, ezért csak októberben több mint 8500 accountot büntettek meg ilyen-olyan eltiltásokkal. 

Emellett úgy gondolják, hogy a jelenlegi módszereik rendkívül hatékonyak tudnak lenni a cheaterek kiszűrésében és nagyon sok csalásgyártó csapat szimplán megtéveszti a játékosokat az általa fejlesztett eszközzel. Külön érdekesség, hogy sok Battlefield 1 játékos azt hitte, hogy ha skillben köröket ver az ellenfél játékosaira és emiatt csalással vádolják meg, akkor bannolva lesz a szerverekről, de a DICE ezt a feltételezést nagyon gyorsan eloszlatta, hiszen teljes igazságtalanság lenne, ha valakit emiatt szankcionálnának.

A DICE anticheat producere, Sean Merson azt is elmondta, hogy addig nem hagyják abba a küzdelmet, amíg a Battlefield 1 játékosai teljesen csalásmentes környezetben nem tudnak játszani. Kérdés, hogy ez meddig fog eltartani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!