OGE négy meccses eltiltást kapott az Overwatch League-től

OGE négy meccses eltiltást kapott az Overwatch League-től

A Dallas Fuel frissen igazolt main tankja booster múltja miatt kapta ezt a büntetést (és még olcsón úszta meg).

A Dallas Fuel-ra mostanában igencsak rájár a rúd az Overwatch League-ben, minden hétre akad valami dráma a csapat körül. Az új igazolások, AKM és Rascal ellenére sem teljesítenek jól és csúnya vereségsorozatba kerültek a Stage 2 második fordulója óta. Ha ez nem lenne elég, biztosan emlékeztek rá, hogy pár hete kénytelenek voltak megválni egyik main tankjuktól, Félix "xQc" Lengyel-től is, aki sorozatosan megszegte a versenysorozat szabályzatát és mivel rendszeresen eltiltották, nem tudtak rá építkezni hosszú távon.

xQc felemelkedése és bukása az Overwatch League-ben

Sensevida | 18/03/13 10:20 Mint arról már sokan biztosan értesültetek, tegnap hajnalban a Dallas Fuel bejelentette, hogy megválnak botrányhős tank játékosuktól, Félix "xQc" Lengyel-től. A hivatalos közlemény szerint a játékos és a csapat közösen hozta meg ezt a döntést. A szervezet vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: "Nem sok olyan játékos van, mint Félix, aki ilyen rövid idő alatt annyi sikert ért volna el a Competititve Overwatch közösségében.

xQc helyét természetesen hamar sikerült feltölteni és a csapat Koreából importált új játékost, Minseok "OGE" Son személyében, aki APEX-et megjárt veteránként hatalmas erősítést jelent a jelenleg rossz formát mutató Sebastian "Cocco" Widlund és a teljesítmény problémák miatt Main tankká előlépett Timo "Taimou" Kettunen mellé. Sajnos azonban a szerződtetés után nemsokkal az ESPN megszellőztette, hogy névtelen források szerint OGE korábban egy koreai Booster cég egyik alkalmazottja volt és tetemes összegekért húzott fel fiókokat magasabb szintre.

Az ESPN forrásai márpedig ritkán tévednek és tegnap éjjel az Overwatch League bejelentette, hogy a játékost négy meccses eltiltással büntetik, ami akárhogy is nézzük, egy fél etapnak számít. Ettől függetlenül OGE még olcsón megúszta a dolgot, kaphatott volna például pénzbüntetést, mint ahogy a Shanghai Dragons játékosai, vagy akár súlyosbíthatták is volna a retorziót, mint a Philadelphia Fusion-ös SADO esetében, ahol a Blizzard 30 meccses eltiltást szabott ki ugyanezen indokok miatt. Az esetek között persze van különbség és OGE elvileg csak kishal volt, míg SADO egy komplett Booster "maffia" feje, mindezt viszont csak pletykák alapján tudjuk. 

A helyzet iróniája egyébként, hogy xQc elengedésénél a Dallas Support játékosa, Scott "Custa" Kennedy azt nyilatkozta, hogy olyan Main Tank játékosra van szükségük, akire hosszú távon is építhetnek és nem kell tartaniuk attól, hogy felfüggesztik majd valamiért.

Ti mit gondoltok, jogos a büntetés a Blizzard-tól, illetve ha igen, keveslitek vagy sokalljátok a négy meccset? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 Cover: invenglobal.com

Kövess Minket!