A nagy újraegyensúlyozás - Kisebb nemzetek

A nagy újraegyensúlyozás - Kisebb nemzetek

A kisebb nemzetek újraegyensúlyozásra érett harckocsijai között francia, cseh, japán, kínai és svéd lánctalpasok kapnak helyet.

A középső tierek újraegyensúlyozásáról szóló cikksorozatunk végére értünk, ezért szeretném az elején összefoglalni mindazt, amit erről tudni érdemes. Először is nem biztos, hogy valóban sor fog kerülni rá, valamint elképzelhető, hogy a Wargaming egészen más megoldást talál a felmerülő problémák orvoslására, mint amiket a cikkekben említettem. A cikksorozat lényege a spekulálgatáson túl az lenne, hogy mindenki megértse, hogy a Wargaming nemcsak a top tierekkel foglalkozik, hanem a középső tierek egyensúlyát is törekszik fenntartani.

A kisebb nemzetek

Cikksorozatunkban külön részt kaptak a német, szovjet, amerikai és brit harckocsik, mert ezeknél a nemzeteknél rengeteg tankot erősíthetnének, vagy épp gyengíthetnének a fejlesztők. A kisebb nemzetek kifejezés a címben tehát elsősorban arra utal, hogy a soron következő nemzeteknél nincs, vagy csak nagyon kevés olyan páncélos van, aminél szükséges újraegyensúlyozást eszközölni.

Franciaország

Tier V

Renault G1

Ha az M4 Sherman-hez hasonlítjuk, akkor tisztán látszik, hogy a Renault G1 minden aspektusában rosszabb paraméterekkel rendelkezik amerikai riválisánál, tehát értelmetlenné válik vele a játék. Ennél a harckocsinál a lövegkezelhetőséget, a talajellenállást, a látótávolságot és a tornyán található gyenge pontjait is korrigálni kellene.

AMX ELC bis

Az AMX ELC az egyik legviccesebb és legélvezetesebb tier V-ös könnyű tank volt régebben, de a legutóbbi változtatásokkal teljesen hazavágták, ezért minimum a páncélátütését kellene növelni mind AP, mind APCR lövedékek esetében.

BDR G 1 B

A BDR páncélzatát, lövegkezelhetőségét, látótávolságát is talajellenállási értékeivel valamit sürgősen kezdeni kellene, ha kompetens nehéz tankot szeretnének belőle faragni.

Tier VI

ARL V39

Lassú tankvadász, aminek ráadásul páncélzata és álcázása sincs, sőt még egy hatalmas gyenge pont is éktelenkedik a tetején.

Csehszlovákia

Tier V

Škoda T 24

Egy papír tank, aminek nagyon sérülékeny az oldala és alacsony a DPM értéke, amin a jó fajlagos teljesítménye se tud segíteni a rossz talajellenállási értékei miatt.

Japán

Tier V

Type 3 Chi-Nu Kai

A tank nagyon sérülékeny és a rossz lövegsüllyedése miatt az egyik legnehezebben játszható tank tier V-ben.

Tier VII

Chi-Ri

Egy hatalmas papírnak, aminek nincs lehetősége megvédenie magát, ezért legalább a páncélátütési értékét helyre kell rakni.

Kína

Tier V

Type T-34

Csupán -5 fokos lövegsüllyedése van, plusz lövés után nagyon szétesik a célkeresztje. 

Tier VI

WZ-131G FT

A célzási idejét érdemes lenne csökkenteni, főleg ha azt vesszük alapul, hogy az amerikai M36 Jackson tornyos TD létére -hasonló löveggel- gyorsabban becélozza ellenfeleit.

Type 58

Az alacsony alfa sebzését magasabb DPM értékkel kellene kompenzálni.

Tier VII

T-34-1

Lövegkezelhetőség, DPM és talajellenállás javítás. Alapjáraton egy élvezetes tankról beszélünk, de egy kis újraegyensúlyozást még elbírna.

Svédország

Tier VI

Ikv 65 Alt II

Papír, vak és extrém érzékeny a repeszrombolóra. A HP értékét legalább 600-ra, a látótávolságát 370 méterre és a DPM értékét körülbelül 2000-re kelllene növelni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.