A Battle Pass árán múlhat az Apex jövője

A Battle Pass árán múlhat az Apex jövője

Apex Legends - Kevés ember nem szereti az Apex-et, aki már próbálta, de ez még csak a kezdet, az EA pedig híres arról, hogy néha túlárazza a dolgokat.

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza!/

Talán nem túlzás, hogy az Apex Legends hatalmas sikert ért el nagyon rövid idő alatt. A játékmenet gyors, pörgős, a karakterek egész egyediek egymáshoz képest, a fegyvereket is eltalálták és úgy alapvetően jó érzés vele játszani, főleg barátokkal. Ráadásul mindez ingyenesen elérhető, igaz az alap 8 karakterből csak hatot kapunk meg, az utolsó kettőt már ki kell farmolni, esetleg pénzért megvenni.

Szerkesztőségünket is elég hamar elragadta az Apex láz és szinte mindegyikünk tolja a játékot. Egy valamitől tartunk csak igazán, hogy az EA sokat meme-elt szelleme ide is beférkőzik majd. Nem kell messzire menni, az Anthem háza táján már most látni baljós dolgokat a skinek terén. 60 dolláros AAA játék mellé 30 dolláros skineket emlegetnek, amibe még belegondolni is rossz.

213

Az Apex kicsit más tészta, ez ugyanis egy BR játék és a Fortnite által már megalapozott Battle Pass rendszerét hiba lenne kihagyni. Jól kitalálták ezt anno és akár még jót is tehet a játéknak. Az biztos, hogy csak a játékmenet nem fogja fenntartani a 25 millió feletti játékosbázis érdeklődését hosszú távon, így jó eséllyel további frissítések és új tartalmak kellenek majd. A mai napon például érkezik az első új fegyver.

Valamiből viszont a játéknak is élnie kell és itt kerülnek képbe a már jól ismert micro tranzakciók. Az EA ilyen téren már ellépte magát párszor, elég csak az új Battlefrontra gondolni, ami hatalmas visszhangot váltott ki anno.

Szóval mi várható a Battle Pass-tól, jelenjen meg az bármilyen néven is? Erről egyelőre nem sokat árultak el még a fejlesztők, vagy a kiadó, de itt is látni aggasztó jeleket. Már most találkozhatunk a játékban például 11 dollárért vásárolható skinekkel. Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés bennünk, hogy ha egy "egyszerű" skin már ennyibe kerül, akkor mennyi lehet majd a Battle Pass, ami nyilván több tartalommal fog kecsegtetni.

A Fortnite Battle Pass-e csak 10 dollár továbbra is és ez egy befutott játék, ráadásul az árát messzemenően visszakapjuk. Az Apex viszont még mindig gyerekcipőben jár, és könnyen lehet, hogy jóval kevesebben fognak majd Battle Pass-t venni, ha mondjuk 20-30 dollárra lövik be az árát. A diákoknak és egyetemistáknak ez már talán túl sok, illetve a szülők is nehezebben bólintanak rá egy ekkora összegre. Az eddigiek alapján pedig ez az ár simán elképzelhető.

A másik kérdés, hogy mit fogunk kapni a Battle Pass-ból? Logikusan nézve egy vegyes felvágottra számítunk (hátterek, fegyverskinek, legend skinek, emote-ok, finisherek stb.), de nem mindegy, hogy miből. A Battle Pass értékén pedig tovább ront az a jelenlegi tény -bár ez lehet csak szubjektív vélemény-, hogy a játékon belüli Legend skinek nagy része egyszerűen nem jó. 

Mivel a LoL az elsődleges játékom, így leginkább ahhoz tudnám hasonlítani és ott ezek a skinek maximum chromáknak felelnének meg nagyrészt, azaz az alapkinézetek módosítatlan, átszínezett verzióinak. Még a Legendary skinek között sem feltétlenül mondom, hogy sok olyan kinézet lenne, amitől leesik az állam, vagy az lenne az első reakcióm, hogy hú de meg akarom venni. Szerencsére a fegyverskinek terén ennél már jobb a helyzet, de összességében itt még bőven lenne mit javítani kreativitás terén.

Összesítve nagyon sok múlhat a Battle Pass árán és egy enyhe túlzással akár az Apex jövője is függhet tőle.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!