Hirdetés

A Kínai hackerek már cheat programmal küzdenek az Apex Legendsben csalók ellen

Az ötletes megoldás azonban szintén illegálisnak számít. 

Hirdetés

Az Apex Legends ugyan alig több mint egy hónappal ezelőtt indult, a csalók máris kezdenek komolyabban elszaporodni benne. Természetesen a Respawn Entertainment is észlelte a jelenséget és nemrég több százezer illegális programot használó fiókot tiltottak ki, a harc azonban végeláthatatlannak tűnik, mivel még a Hardver ban sem riasztja el az illegális programhasználókat. 

Respawn Check: több százezer csalót bannolt az Apex Anti-Cheatje, jöhet az új AMD driver

A Respawn Entertainment fejlesztői gőzerővel dolgoznak azon, hogy még jobban fusson a játék, kevesebb csalóval találkozzunk és ne kelljen félretenni az Apex Legendset az idegesítő csapattársak miatt. A legutóbbi bejelentkezésükben részletesen beszámoltak azokról a projektekről, amik a háttérmunkák során kiemelt szerepet kapnak. Az biztos, hogy folyamatosan érkeznek majd a frissítések!

Az Apex Legendsben csalók jelenléte egyelőre ugyan nem okozott nagyobb problémákat és botrányokat a nyugati féltekén, Ázsiában azonban súlyosabb a helyzet, főleg Kínában, ami tulajdonképpen a cheaterek Mekkájának is mondható. A jelenlegi állapotot egy csapat játékos rendesen megelégelte és megoldásként kifejlesztettek egy programot, ami a csaló játékosok levadászására és ellehetetlenítésére használható, ironikus módon azonban a szoftver maga is cheatnek számít. 

A fenti kép egy SilentRedBoi nevű felhasználónak köszönhető a szóban forgó "Anti Cheat" programról, melynek szolgáltatásai a következők:

  • Auto Aim megzavarás
  • Speed Hack lelassítása normál sebességre
  • Wallhackeli a csalásokat használókat
  • Információk gyűjtése a csalókról


A program által nyújtott funkciók közül egyértelműen a negyedik tűnik a leghasznosabbnak, mivel a begyűjtött információkkal könnyebben lehet jelenteni a csaló játékosokat. Sajnálatos módon az Apexben jelenleg nincs ingame report rendszer, hanem egy online felületen kell jelenteni az illegális programokat használókat, a Respawn korábban már megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen funkció kialakításán. A kínaiak megoldása egyébként ugyan ötletes és véleményem szerint a fejlesztők is simán átvehetnének néhány funkciót belőle, összességében szintén csalásnak számít, még ha a jó ügy érdekében is használják. 

Ti találkoztatok már egyébként csalóval Apex Legendsben? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?