A Kínai hackerek már cheat programmal küzdenek az Apex Legendsben csalók ellen

A Kínai hackerek már cheat programmal küzdenek az Apex Legendsben csalók ellen

Az ötletes megoldás azonban szintén illegálisnak számít. 

Az Apex Legends ugyan alig több mint egy hónappal ezelőtt indult, a csalók máris kezdenek komolyabban elszaporodni benne. Természetesen a Respawn Entertainment is észlelte a jelenséget és nemrég több százezer illegális programot használó fiókot tiltottak ki, a harc azonban végeláthatatlannak tűnik, mivel még a Hardver ban sem riasztja el az illegális programhasználókat. 

Respawn Check: több százezer csalót bannolt az Apex Anti-Cheatje, jöhet az új AMD driver

A Respawn Entertainment fejlesztői gőzerővel dolgoznak azon, hogy még jobban fusson a játék, kevesebb csalóval találkozzunk és ne kelljen félretenni az Apex Legendset az idegesítő csapattársak miatt. A legutóbbi bejelentkezésükben részletesen beszámoltak azokról a projektekről, amik a háttérmunkák során kiemelt szerepet kapnak. Az biztos, hogy folyamatosan érkeznek majd a frissítések!

Az Apex Legendsben csalók jelenléte egyelőre ugyan nem okozott nagyobb problémákat és botrányokat a nyugati féltekén, Ázsiában azonban súlyosabb a helyzet, főleg Kínában, ami tulajdonképpen a cheaterek Mekkájának is mondható. A jelenlegi állapotot egy csapat játékos rendesen megelégelte és megoldásként kifejlesztettek egy programot, ami a csaló játékosok levadászására és ellehetetlenítésére használható, ironikus módon azonban a szoftver maga is cheatnek számít. 

A fenti kép egy SilentRedBoi nevű felhasználónak köszönhető a szóban forgó "Anti Cheat" programról, melynek szolgáltatásai a következők:

  • Auto Aim megzavarás
  • Speed Hack lelassítása normál sebességre
  • Wallhackeli a csalásokat használókat
  • Információk gyűjtése a csalókról


A program által nyújtott funkciók közül egyértelműen a negyedik tűnik a leghasznosabbnak, mivel a begyűjtött információkkal könnyebben lehet jelenteni a csaló játékosokat. Sajnálatos módon az Apexben jelenleg nincs ingame report rendszer, hanem egy online felületen kell jelenteni az illegális programokat használókat, a Respawn korábban már megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen funkció kialakításán. A kínaiak megoldása egyébként ugyan ötletes és véleményem szerint a fejlesztők is simán átvehetnének néhány funkciót belőle, összességében szintén csalásnak számít, még ha a jó ügy érdekében is használják. 

Ti találkoztatok már egyébként csalóval Apex Legendsben? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!