Tessék, az USA-ban már ösztöndíjat is szerezhetünk az Apex Legends segítségével

A massachusetts-i Becker College állt össze a Team Genjivel és a Helix Esports-cal.

Aki figyelemmel kíséri a videojátékipar fejlődését, az tudhatja, hogy az e-sport felé már az oktatási intézmények is jó ideje nyitottak, még Magyarországon is szoktak rendezni egyetemek közötti versenyeket, sőt a Budapesti Corvinus Egyetemen e-sport tantárgyat is fel lehet venni.

Apránként azonban ez az egész egy új szintre lép ismét, Amerikában a Becker College partnerséget kötött a Team Genjivel és a Helix Esports-cal, aminek eredménye egy nagyszerű ösztöndíj program lett. A tanulók, vagy tanulni vágyók március 15-étől tudnak jelentkezni a Team Genji rendszerében. A Team Genji alapvetően egy statisztikai platform, de saját e-sport csapataik is vannak. Az információk szerint a bejutáshoz egy igen hosszú és nehéz folyamaton kell helytállni, de aki sikeresen végigküzdi magát, annak 5000 dollár üti a markát, amit az iskolában használhat fel. Továbbá azok a játékosok, akik ezt elérik, meghívást kapnak az áprilisban megrendezésre kerülő Helix Esports Apex Combine Tournamentre, mely a közeljövő legnagyobb amatőr Apex versenye lesz.

A partnerséget természetesen nem hagyták szó nélkül, a Becker College oldaláról az e-sport menedzser, Timothy Loew nyilatkozott:

"Elsődleges célunk az volt, hogy a legjobb Apex játékosoknak megadjuk a lehetőséget, hogy kombinálják a tehetségüket a tanulmányaikkal. Mint Massachusetts első egyetemi e-sport programjának otthont adó intézmény, a Becker College örömmel dolgozik a kompetitív vonal kialakításán két ilyen kiemelkedő e-sport márkával karöltve."

A Team Genji oldaláról a vezérigazgató, William Collis nyilatkozott:

"Kiépíteni az utat a középiskola és az egyetem között, majd az egyetem és egy profi e-sport csapat között... ez az amiről a Team Genji szól. És ez csak a kezdet. A jövőben szeretnék felépíteni a világ első számú Hearthstone csapatát, és természetesen helyet adni a platformunkon az Apex Legends-nek is."

Az ösztöndíj nyertesei alkotják majd egyébként az egyetem saját Apex Legends csapatát is, tehát ez egy hosszútávú lehetőség a diákok számára. A Becker egyetem középiskolások jelentkezését is várja, adott esetben a jutalmuk ugyanis megmarad, míg el nem érik azt a kort, hogy felhasználhassák.

Őszintén bízunk benne, hogy idővel Magyarországon is láthatunk majd hasonló kezdeményezéseket, ha nem még jobbakat.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!