Több száz ajándék subot adott a hivatalos Apex Twitch csatorna a nagy streamereknek

Több száz ajándék subot adott a hivatalos Apex Twitch csatorna a nagy streamereknek

Shroud 500, más streamerek pedig 100-200 feliratkozóval lettek gazdagabbak az Apex Legends fejlesztőinek köszönhetően!

Egy igen érdekes marketing kampányba kezdtek bele az Apex Legends fejlesztői, az elmúlt napokban számos nagy nézőtáborral rendelkező streamer követői között szórtak ki több száz ajándék feliratkozást. Aki nem tudná, hogy ez a fogalom mit takar, Twitch-en lehet csinálni olyat, hogy sub ajándékot küldesz a streamernek, vagyis a feliratkozás költségét te fizeted ki, viszont a vele járó előnyöket az az ember használhatja ki, aki az ajándék kedvezményezettje.

A hivatalos Apex Legends Twitch csatorna, a PlayApex most ebből a megmozdulásból csinált bődületes mennyiségűt, Shroudnál például összesen 500 feliratkozást ajándékoztak oda.

De a Houston Outlaws játékosa, nocturnal mendo is 200 feliratkozóval lett gazdagabb így, illetve Valkiát is megdobták egy 100-as csomaggal.

A streamerek természetesen nagyon örültek ennek, hiszen ez nekik egy kis extra bevétel, illetve abszolút nemes gesztus, kívülről nézve azonban felvet bizonyos kérdéseket. Ez az egész olyan hatást kelt, mintha az EA Games és a Respawn szinte rettegve kapaszkodna a streamerekbe és a nézőkbe, és ezzel próbálnák őket motiválni arra, hogy játszanak még a játékukkal. Olyan, mintha az Apex elindult volna a lejtőn és kétségbeesetten próbálnák meg helyreállítani a népszerűségét.

Pedig a népszerűséggel semmi gond nincsen, a játék nagyon durva hónapot zárt a bevétel tekintetében, és a cikk írásának pillanatában is 54 ezren nézik Twitch-en, amivel még bőven benne van a top 10-ben.

Nyilvánvaló, hogy a fejlesztők hosszútávra szeretnék bebiztosítani magukat, illetve a cselekedetükben talán közrejátszik az is, hogy a Battlefield V Firestorm már játszható, ettől függetlenül azonban nagyon furcsa megmozdulás volt az egész, amit a LivestreamFail Reddit oldalon is megosztottak.

Card

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!