Vannak, akik már nem hisznek abban, hogy az Apex Legends-ből e-sport lehet

Egy szervezet már ki is vágta profi csapatát.

Az, hogy az év egyik legnagyobb durranása lett a gaming világban az Apex Legends, vitathatatlan. Alig néhány hét leforgása alatt több tízmillió játékost vonzott be a Respawn és az EA Battle Royale játéka, sokan már elkönyvelték annak, hogy ez a játék lesz a Fortnite legyőzője. Teltek a hetek, hónapok, és most, májusban ott tartunk, hogy amíg ebben a pillanatban is több mint 80.000 ember nézi a különböző Fortnite streameket, addig az Apexet alig 14 ezren követik figyelemmel. Egyelőre úgy tűnik, nagyobb volt az Apex füstje, mint a lángja, és ezt most kezdik belátni a hype-ra ráugrott csapatok is.

Az egyértelmű, hogy a sikeres e-sport játék receptje a következő:

  1. építs egy hatalmas közösséget streamerekkel
  2. alakíts ki egy e-sport infrastruktúrát
  3. építsd fel a sztárjaidat és add el az e-sport bajnokságodat

Az OWL, a PEL már így csinálta, előbbi mögé a Blizzard, utóbbi mögé a PUBG Corp rakott komoly pénzeket és úgy tűnik, hogy lassan, de biztosan beérik majd mindkettő (a LoL-ról most ne beszéljünk, ők évekkel előre járnak). A Fortnite egyelőre kísérletezik, és irdatlan módon szórják a pénzt a Fortnite vb kapcsán, az Apexnél viszont egyelőre síri csend van. Hiába a nagy hype a játék megjelenésekor (és egyébként akár még jó is lenne a játék, mert egyszerűbb, mint a Fortnite), a lufi úgy ereszt lefelé, mint egy defektes autógumi. És sajnos ezt érzik a profi csapatok is: az amerikai székhelyű Ghost Gaming multigaming szervezetként operál az észak-amerikai kontinensen, de épp a napokban vágták ki az Apex csapatukat - az egyik játékos, peesh szerint azért, mert a szervezet nem hisz abban, hogy az Apexből normális e-sport lehet valaha is.

Hiába a marketing gépezet, az e-sport nem akar működni a játéknál, és a Ghost csapatát további szervezetek is követhetik. Ha csak a Respawn és az EA nem találnak ki valamit nagyon gyorsan.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!