Hirdetés

Vannak, akik már nem hisznek abban, hogy az Apex Legends-ből e-sport lehet

Hodi | 19/05/11 13:04
Cikk mentése

Egy szervezet már ki is vágta profi csapatát.

Hirdetés

Az, hogy az év egyik legnagyobb durranása lett a gaming világban az Apex Legends, vitathatatlan. Alig néhány hét leforgása alatt több tízmillió játékost vonzott be a Respawn és az EA Battle Royale játéka, sokan már elkönyvelték annak, hogy ez a játék lesz a Fortnite legyőzője. Teltek a hetek, hónapok, és most, májusban ott tartunk, hogy amíg ebben a pillanatban is több mint 80.000 ember nézi a különböző Fortnite streameket, addig az Apexet alig 14 ezren követik figyelemmel. Egyelőre úgy tűnik, nagyobb volt az Apex füstje, mint a lángja, és ezt most kezdik belátni a hype-ra ráugrott csapatok is.

Az egyértelmű, hogy a sikeres e-sport játék receptje a következő:

  1. építs egy hatalmas közösséget streamerekkel
  2. alakíts ki egy e-sport infrastruktúrát
  3. építsd fel a sztárjaidat és add el az e-sport bajnokságodat

Az OWL, a PEL már így csinálta, előbbi mögé a Blizzard, utóbbi mögé a PUBG Corp rakott komoly pénzeket és úgy tűnik, hogy lassan, de biztosan beérik majd mindkettő (a LoL-ról most ne beszéljünk, ők évekkel előre járnak). A Fortnite egyelőre kísérletezik, és irdatlan módon szórják a pénzt a Fortnite vb kapcsán, az Apexnél viszont egyelőre síri csend van. Hiába a nagy hype a játék megjelenésekor (és egyébként akár még jó is lenne a játék, mert egyszerűbb, mint a Fortnite), a lufi úgy ereszt lefelé, mint egy defektes autógumi. És sajnos ezt érzik a profi csapatok is: az amerikai székhelyű Ghost Gaming multigaming szervezetként operál az észak-amerikai kontinensen, de épp a napokban vágták ki az Apex csapatukat - az egyik játékos, peesh szerint azért, mert a szervezet nem hisz abban, hogy az Apexből normális e-sport lehet valaha is.

Hiába a marketing gépezet, az e-sport nem akar működni a játéknál, és a Ghost csapatát további szervezetek is követhetik. Ha csak a Respawn és az EA nem találnak ki valamit nagyon gyorsan.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?