Szépen lassan beindul az Apex Legends aktív történetvezetése

Szépen lassan beindul az Apex Legends aktív történetvezetése

Tegnap a fejlesztők egy sokatmondó GIF-et tettek közzé a hivatalos Twitter oldalon.

Az Apex Legends második szezonja az előzetes információk alapján elég nagyot durranhat, a fejlesztők számos olyan dologgal készülnek, amelyre már rég vágyott a közösség. Igaz, Solo-Duo mód továbbra sem lesz, ellenben jön Wattson, illetve egy Ranked mód, és persze sok más érdekesség, például új attachmentek, köztük egy olyan is, amely a fejlesztők ígérete szerint hasznossá teszi majd a Mozambique-ot.

Ám mára már biztosra tudhatjuk, hogy a Respawn a játék háttértörténetére is jobban ráfekszik majd, az E3-as bemutatójuk végén ugyanis bevágtak még egy sejtelmes jelenetet is.

Az egy-két másodperces pillanatkép során leviatánokat láthatunk, akiket egy igazán termetes szörnyeteg kísér. Tegnap egy újabb utalást kaptunk a Respawntól, közzétették ugyanis az alábbi GIF-et.

A leírás alapján az L001-es azonosítójú teremtmény 16 órányi pihenés után déli irányba halad 10 klick/órás sebességgel. A klick egy katonai kifejezés a kilométerre. A megfigyelők szerint az L001 feszült viselkedés jeleit mutatja, folytatják az adatgyűjtést, és megpróbálják meghatározni az okát.

A történethez hozzátartozik, hogy a pályán már egyébként is látható két leviatán közül az egyik vándorútra indult néhány nappal ezelőtt, a fenti üzenet több mint valószínű, hogy róla szól.

Repulsornál egyébként működik egy torony, ami a leírások alapján blokádot jelent a leviatánoknak, valószínűleg ezért is kezdte el megkerülni az egyikük a szigetet. Továbbá az Origines login képen azt is láthatjuk, ahogy ez a két teremtmény már a szigeten tartózkodik, a kép jobb szélén pedig észrevehetünk egy összedőlt tornyot is, ami valószínűleg a Repulsoron található építmény.

Ha pedig ez még nem lenne elég, a GIF-en még egy apróságot kiszúrhatunk, az eszköz jobb felső sarkában látható egy cetli, rajta azzal a szöveggel, hogy "Mi a baj Rosie-val?". A Rosie név már nem először jelenik meg, még februárban az adatbányászok Octane és Wattson nevével együtt találtak rá a Rosie névre, a lehetséges bajnokok listáján. Lehet, hogy Rosie az egyik jövőbeli karakter lesz, de az is előfordulhat, hogy a megfigyelőcsapatból valaki Rosie-nak nevezte el a leviatánt.

Kíváncsian várjuk, hogy a Respawn hogyan és milyen mélységben viszi bele a játék alap menetébe a háttértörténet eseményeit, hogy csak egy példát említsünk, a Fortnite-nak ez a taktika hihetetlenül bevált, a történet szerint módosított pályát és a meghatározott témákhoz kötött szezonokat imádják a játékosok. Az mindenesetre sokat elmond, hogy az E3 során a jelenlévő fejlesztő felhívta a figyelmünket arra, hogy tartsuk szemmel a leviatánokat.

Apex Legends DEV "KEEP YOUR EYES OPEN" on the Leviathans moving when talking about S2 Map Changes from r/apexlegends

Mit gondoltok, leviatán csapás éri majd a szigetet?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!