A Rise of the Mechs buffolt lapjai a legrosszabbtól a leghatékonyabbig

A Rise of the Mechs buffolt lapjai a legrosszabbtól a leghatékonyabbig

Három hét telt el a Rise of the Mechs esemény indulása óta, hatékonyságuk alapján pedig a következő sorrend lett felállítva a buffolt lapok között.

Június 3-a történelmi dátum a Hearthstone történetében, ugyanis most először fordult elő, hogy a játékegyensúly fenntartását nerfek helyett buffokkal próbálta elősegíteni a Blizzard.

A Rise of the Mechs esemény indulása óta három hét telt el, ennek apropóján pedig Stonekeeper egy rendkívül átfogó cikket készített arról, hogy a buffolt lapok milyen hatást gyakoroltak a játékmenetre, -ezt figyelembe véve pedig elkészítette saját listáját is, amiben a legrosszabbtól a legjobbig veszi sorra a lapokat.

18. Dr. Morrigan

Dr. Morrigan az esemény előtt is az egyik legnépszerűtlenebb Warlock lap volt, és ezen sajnos az sem segített, hogy két manával olcsóbbá tették, -pedig így már a Shadowflame spellel is kompatibilissé vált. Ha a Warlock a közeljövőben kap néhány igazán erőteljes miniont, akkor értelmet nyer ez a lap, de addig is parkolópályán marad.

17. Flark's Boom-Zooka

A kezdetektől fogva túl nagy lelkesedés övezte ezt a lapot, amit néhány ötletes és inkább mókás, mint hatékony paklin kívül sehol sem láthattunk -hiszen a probléma tulajdonképpen ugyanaz vele, mint Dr. Morrigannel-, így szintén kizárható, hogy valaha a kompetitív mezőny részét képezze ez a spell.

16. Cloning Device

A Cloning Device ötlete mindig is kicsit fura volt, bár akár működhetett is volna, ha a saját paklidból fedezhettél volna fel egy miniont, -hasonlóan a Shadows Visionhöz, amivel ugyebár egy extra spellre tehettél szert. A csökkentett mana költség jó, de kevés ahhoz, hogy használhatóvá tegye a lapot.

15. Mulchmuncher

A Mulchmuncher a Forest Aid spell megjelenésével egy igazán szép esélyt kapott arra, hogy a legjátszottabb lapok egyikévé lépjen elő, de egy-két teszt jellegű Token Druid koncepción kívül nem sokan használják, és ezen a tízről kilenc mana költségre csökkentés sem segített.

Tegyük fel, hogy a nyolcadik körben kijátszottad az első, a kilencedikben pedig a második Forest Aid spelledet -amit az ellenfeled természetesen megoldott-, így a tizedik körben ingyen kirakhatod a Mulchmunchert, ami perfekt, ha épp az elmúlt pár kör alatt húztad fel, de ha már az eleje óta tartogatod, akkor bizonyára jobban örültél volna helyette bármi másnak.

14. Violet Haze

Egyelőre az igazán jó Deathrattle szinergiák hiányoznak a Roguenak ahhoz, hogy a Violet Haze betölthesse szerepét. Nem elképzelhetetlen, hogy a közelgő kiegészítők adnak egy kis pluszt a Rogue osztálynak e téren, de addig is nem túl valószínű, hogy a Violet Haze játszott kártyává váljon.

13. Spirit Bomb

Egy manáért a Spirit Bomb már elég jó lapnak számít, de hatékony működéséhez a Warlocknak több olyan lapra lenne szüksége, amik jelentősen visszatöltik a HP-ját, vagy több olyan szinergiára, amik a HP veszteséggel függnek össze.

12. Gloop Sprayer

A Gloop Sprayer egyelőre a Heal Druidban jutott szerephez, ami ugyan nem tartozik a legmegbízhatóbb paklik közé, de ha sikerül vele egy-egy Lucentbarkot lemásolni, akkor igencsak jelentős pást építhető ki vele. Jó kérdés, hogy a következő kiegészítők milyen lapokat adnak a Druidnak, de ebben a formában a Gloop Sprayer egész jól működhet majd.

11. Unexpected Results

Egyelőre nincs metában a Spell Mage, pedig ez a lap három manával igazán ütős lehetne az említett deckben. Jelenleg persze nem az, de kétségtelenül rendben van.

9-10. Beryllium Nullifier és Security Rover

Ahogy várható volt, egyik sem kapott helyet közvetlenül a Warrior paklikban, ugyanakkor a Dr. Boom, Mad Genius és az Omega Assembly lapokat tovább erősítik jelenlétükkel.

8. Necromechanic

A Necromechanic több Mech Hunter pakliban is helyet kapott, így a buffok egyik nagy nyertesének nevezhetjük. Persze a Bomb Hunter még mindig maga utasítja a lassabb Hunter paklikat, de ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne a Necromechanic.

7. The Storm Bringer

A Storm Bringer is nagyot lépett előre, és bár csak a deckek elenyésző részében kap helyet, de ez esetében mégis hatalmas javulásnak mondható.

6. Extra Arms

A Priest az egyik leggyengébb osztálynak számít jelenleg, de az Extra Arms szerencsére ad neki egy kis pluszt, -a Priest paklik 60%-a használja, ezzel pedig a legnépszerűbb buffolt lapnak számít. A rotációig valószínűleg játszott lap marad.

5. Glowstone Technician

A Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőben a Paladint megpróbálták a Handbuff irányba terelni, de valljuk be, hogy ez nemigazán működött. Ennek ellenére a Glowstone Technician helyet talált a Mech Paladinban, és mivel a Paladin játékstílusát egyre inkább a midrange irányába tolják a fejlesztők, ezért valószínűleg ez a lap egyre több szerephez fog jutni a következő kiegészítőkben.

4. Pogo-Hopper

Ahogy várható volt, a Rise of the Mechs elején a Pogo Rogue népszerűsége hatalmasat ugrott, de szép lassan alábbhagyott a lelkesedés, ugyanis tökéletes húzások nélkül aggro ellen könnyedén elvérzik az összeállítás.

3. Crystology

Míg a buffolt Glowstone Technician csak pár pakliba fér be, addig a Crystology széles palettát fed le. Beszélhetünk akár aggro deckekről, akár Holy Wrath paklikról, a Crystology pazarul illeszkedik mindegyikbe, -egy manáért két laphúzás tehát őrületesen jónak bizonyult.

2. Thunderhead

Egy lap, ami a buffok előtt is jó volt, és a buffok után csak még jobb lett. Az az egy HP első ránézésre talán nem számít soknak, de a játékmenetre mégis hatalmas hatást gyakorolt, és az egyik legfőbb oka annak, hogy a buffokat követően a Shaman visszatérhetett a metába.

1. Luna's Pocket Galaxy

A Pocket Galaxy eleinte egy olyan lap volt, aminek ugyan mindenki adott egy esélyt, de szinte senki sem várt tőle igazán eget rengetőt. Ennek ellenére mégis talán a legnagyobb hatást gyakorolta a játékmenetre, amit az is alátámaszt, hogy a ladder paklik körülbelül 9,5%-ában kap helyet, és népszerűsége folyamatosan emelkedik.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!