Idén is megdőlt a TI rekord, minden idők legnagyobb nyereményét osztják ki Dota 2-ben!

Idén is megdőlt a TI rekord, minden idők legnagyobb nyereményét osztják ki Dota 2-ben!

Valamit nagyon eltalált a Valve idén, hiszen kicsivel több, mint egy hónap alatt megdöntötte a tavalyi világbajnokság rekord díjazását.

Akárcsak minden eddigi esztendőben, most is megdőlt a The International összdíjazása. A Dota 2 játékon kívül egyedül a Fortnite tudja a lépést tartani ezzel a hatalmas összeggel - az Epic 30 milliós vb-t jelentett be 2019-ben -, ezen kívül bármilyen másik e-sport játékot és eseményt figyelembe véve a legtöbb pénzt osztják szét augusztusban.

Nem is akármilyen rekordot ment idén a Battle Pass, hiszen minden évben a Valve a szokásos 1.6 millió dollárral indítja útjára a világbajnokság nyereményalapját. Míg 2018-ban 101, addig 2019-ben 55 napba telt, hogy megdőljön ez a rekord. Ráadásul a végleges, pontosabban a 25,532,177 dollár összegyűjtéséhez tavaly 110 nap szükségeltetett, ez idén fele annyi idő alatt összejött.

A legnagyobb ugrást a Battle Level Bundle jelentette, masszív növekedést eredményezett már néhány nap alatt, a játékosok nem sajnálták kinyitni a pénztárcájukat. Számokban ez annyit tesz, hogy 5 nap alatt 6 millió dollárral duzzadt a TI9 alapja. Soha ekkora ugrás a TI történetében még nem volt ilyen rövid idő alatt a nyereményalap emelkedésében. Ne felejtsük el, hogy ez a Battle Pass és a hozzá köthető vásárlásoknak a 25%-ból jön össze, a többi pénz a Valve-nál landol, ami hozzávetőleg több, mint 75 millió dollár.

A rekord megdöntése rajongók számára egy másik fontos dolgot is jelent, hiszen az egyik célt teljesítették, ezért 10 ezer pontot kap minden Battle Pass tulaj.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!