A The International 9 CIS selejtezőjét egy ragequit tartja lázban!

A The International 9 CIS selejtezőjét egy ragequit tartja lázban!

Bár a Vega Squadron pazar teljesítménye miatt amúgyis kevesebb esélyük lett volna a továbbjutásra, a Gambit játékos, Afoninje viselkedése akkor sem elfogadható.

A Vega Squadron menetelése alighanem félelmet és elkeseredést szült ellenfeleiben, veretlenül nyerték meg a CIS csoportot ugyanis, mégis mindenki az egyik nagy esélyesről, a Gambit Esportsról beszél. Nem a gyenge teljesítményükről, hanem az egyik játékosuk, Afoninje tettéről. A TI9-re már biztosan nem juthatnak ki, hiszen kiestek, de egy érdekes sztori előzte meg a végzetüket.

Alig egy héttel ezelőtt, néhány pontra voltak a The International 9-től, "csak" az Alliance-ot kellett volna legyőzniük az Epicenter Majorön, viszont ez nem sikerült, így maradt a selejtező. Itt nem kezdtek rosszul, 3 győzelem mellett 1 vereség volt a mérlegük, a Team Empire-től kaptak csak ki.

A második nap ezzel szemben totális katasztrófába torkollt. A mides játékosuk Andrey “Afoninje” Afonin Morphlinget kapott a Winstrike ellen és bár nem állt jól a szénájuk nem volt teljesen elveszett a helyzetük. Főleg, mivel volt buybackre elegendő pénze. Mégis úgy döntött, hogy beírja a GG-t, majd egy gombnyomással kilépett a mérkőzésből. A szabályok szerint a fake gg büntetést von maga után, így beletörődve a csapattársai kénytelenek voltak feladni a meccset. Ez volt az első szériájuk azon a napon, de nem csak a Winstrike ellen nem nyertek, de a többi összecsapásukat is bukták.

A csoport végeredménye:

A csapat kiadott egy hivatalos közleményt, melyben leírták, hogy Afoninje viselkedése sportszerűtlen és elfogadhatatlan volt. Biztosan büntetésre számíthat. A négy továbbjutó együttes dupla ágrajzon folytathatja a küzdelmeket, melynek végén kiderül ki utazhat Kínába a világbajnokságra.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!