Hirdetés

Te jól használod ki a küldetéseidet? Tippek, trükkök a második szezon BP szintezéséhez

Heldeus | 19/07/10 16:45
Cikk mentése

Az Apex Legends második szezonjában megjöttek a napi és heti küldetések, ám a tökéletes kihasználásukhoz érdemes alapjaiban ismerni a rendszert.

Hirdetés

Az Apex Legends első szezonjának Battle Pass rendszere meglehetősen monoton volt, semmi más feladatunk nem volt, minthogy minél több baráttal közösen minél többet jászunk, minél tovább éljük túl egy meccsben, és/vagy minél többet gyilkoljunk, meg persze a lehető legjobban használjuk ki a hősök után járó bónusz XP-ket.

Ez a szintezési rendszer abszolút a folyamatos játékot támogatta, aki a szezon utolsó hetében látott neki a nagy kalandnak, biztosra vehette, hogy nem jut túl messzire a megszerezhető jutalmak terén.

A második szezonban a rendszer egy jelentőset módosult, bejöttek a napi és heti küldetések, a szintezés azonban így sem szakadt el teljesen a konzisztens játéktól. Ha kihagysz egy-két-három hetet, vagy túl sok napi küldetést, már jelentősen csökken az esélyed a level 100-ra, hát még a 110-re.

Egy hét elteltével és egy resetet követően már nagyjából rájöhettünk, hogy hogyan is működik architektúra -meg persze a Respawn is írt róla egy bejegyzést mielőtt behozták- de dióhéjban vegyük át gyorsan.

Napi küldetések

Minden nap három darab véletlenszerű küldetést kapunk, ezek darabja 3 000 csillagot ad, tehát összesen 9 000 csillag gyűjthető össze velük.

Heti küldetések

Minden kedden egy újabb heti küldetés válik elérhetővé, összesen 7 darab, amelyek közül 3 darab instant +1 BP szintet ad, 4 darab pedig 6 000 csillagot.

Mindezen felül pedig vannak olyan egyéb küldetések is, mint a csináljunk meg 5 és 10 darab napi küldetést, ezek szintén +1-1 BP szintet adnak.

Eddig valószínűleg mindenkinek tiszta a dolog, a csavar ott jön, hogy bizony nem mindegy, hogy meddig csináljuk a küldetéseket, ugyanis egy bizonyos XP szint felett már nem éri meg elvégezni a heti küldetéseket, mert csak elpazaroljuk vele a csillagokat.

Az XP-ből és csillagokból eredő BP szintlépés minden egyes alkalommal egyre több XP-t és csillagot igényel. Íme a sorrend:

  • 9 000 XP/csillag
  • 18 000 XP/csillag
  • 27 000 XP/csillag
  • 36 000 XP/csillag
  • 45 000 XP/csillag
  • 54 000 XP/csillag

Ha az XP-nek és csillagoknak köszönhetően szintet lépsz a BP-vel, akkor a következő ilyen szintlépéshez már 18 ezer XP-t/csillagot kell kifarmolnod. Ez a tendencia egészen 54 000-ig tud növekedni, a rendszer azonban a következő hét indulásakor resetelődik, tehát ismét visszaugrik 9 000-re. Másik dolog, amit sokan nem tudnak, hogy a +1 BP szintet adó küldetések nem növelik meg az XP alapú szintlépés költségét.

Most pedig jöjjenek a tippek

A GamingFeature nevű oldal nagyon komoly infógrafikát rakott össze a küldetések működéséről és azok minél jobb kihasználásról, ők számolták ki azt is, hogyha minden héten eljutsz a 36 ezres határig, és elvégzed a küldetéseidet, akkor a szezon végére 117 Battle Pass szintet gyűjthetsz össze (ami ugye nem lehetséges mert csak 110 van), de ez azt jelenti, hogy a 36 ezres határt átlépve már nem érdemes megcsinálni a heti küldetésekben megjelenő, 6 000 csillagot adó feladatokat, mert a számítása alapján szó szerint pocsékolásnak számít.

Ez alapján az első tipp: ha már elérted a 36 ezres bűvös vonalat, de még van heti küldetésed, akkor inkább tartsd meg a megbízást a következő hétre, amikor az XP határ újra lecsökken.

Második tipp: Minden heti reset előtt nézd meg, hogy nem állsz-e nagyon közel egy újabb szintlépéshez, tehát nincs-e mondjuk 44 176 pontod. A resetnél a rendszer pontosan 0-ra teszi vissza a pontjaidat, tehát 44 176 pont és egy darab BP szint kiment az ablakon, hogyha nem lapátolsz még hozzá 824-et.

Harmadik tipp: Fektess nagy hangsúlyt a napi küldetésekre, minden nap kigyűjthetsz velük 9 000 csillagot, de ami még fontosabb, az a heti gyűjtése a napi megbízásoknak. 5 darab és 10 darab elvégzett napi küldetés után kapsz +1-1 BP szintet, ami a teljes szezonra nézve már 24-26 szint.

A leghatékonyabb módszer a küldetések teljesítésére: először csináld meg mindig a +1 BP szintet adó három küldetést, illetve ha van rá lehetőséged, akkor csinálj meg minden héten 10 darab napi küldetést. A heti küldetéseidet tartsd meg azokra a helyzetekre, amikor már 27 vagy 36 ezer pont kell egy szintlépéshez, ugyanis a 9 és 18 ezres határ könnyen teljesíthető pusztán azzal, hogy játszol, hiszen a mérkőzések után kapott XP ugyanúgy belekerül a BP kalapjába. Ha már átlépted a 36 ezres határt, de még mindig van csillagot adó heti küldetésed, akkor tartsd meg a következő hétre.

Végül pedig egy összehasonlító grafikon az első szezonhoz képest. A második szezonban több XP kell a Battle Pass teljesítéséhez, ám a küldetések azért segítenek a helyzeten.

A Battle Pass-ok teljesítéséhez szükséges játékidőt általában minden fejlesztő 100 órára lőtte be eddig, túlzottan a második szezon sem térhet el ettől, bár a Respawn nem kötötte az orrunkra, hogy mennyi idő is kell hozzá.

Összességében nézve a második szezon Battle Pass-je egy összetettebb rendszerben működik, ám ez a szerkezet jobban kedvez azoknak, akik kevesebb időt tudnak a játékkal tölteni, vagy alapból később vetik bele magukat a BP rejtelmeibe, hiszen egy last minute kezdéssel is több tíz szintet tudnak majd lépni, akár a szezonzárás előtti egy-két napon is.

A te BP-d hányas szinten tart?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?