Te jól használod ki a küldetéseidet? Tippek, trükkök a második szezon BP szintezéséhez

Te jól használod ki a küldetéseidet? Tippek, trükkök a második szezon BP szintezéséhez

Az Apex Legends második szezonjában megjöttek a napi és heti küldetések, ám a tökéletes kihasználásukhoz érdemes alapjaiban ismerni a rendszert.

Az Apex Legends első szezonjának Battle Pass rendszere meglehetősen monoton volt, semmi más feladatunk nem volt, minthogy minél több baráttal közösen minél többet jászunk, minél tovább éljük túl egy meccsben, és/vagy minél többet gyilkoljunk, meg persze a lehető legjobban használjuk ki a hősök után járó bónusz XP-ket.

Ez a szintezési rendszer abszolút a folyamatos játékot támogatta, aki a szezon utolsó hetében látott neki a nagy kalandnak, biztosra vehette, hogy nem jut túl messzire a megszerezhető jutalmak terén.

A második szezonban a rendszer egy jelentőset módosult, bejöttek a napi és heti küldetések, a szintezés azonban így sem szakadt el teljesen a konzisztens játéktól. Ha kihagysz egy-két-három hetet, vagy túl sok napi küldetést, már jelentősen csökken az esélyed a level 100-ra, hát még a 110-re.

Egy hét elteltével és egy resetet követően már nagyjából rájöhettünk, hogy hogyan is működik architektúra -meg persze a Respawn is írt róla egy bejegyzést mielőtt behozták- de dióhéjban vegyük át gyorsan.

Napi küldetések

Minden nap három darab véletlenszerű küldetést kapunk, ezek darabja 3 000 csillagot ad, tehát összesen 9 000 csillag gyűjthető össze velük.

Heti küldetések

Minden kedden egy újabb heti küldetés válik elérhetővé, összesen 7 darab, amelyek közül 3 darab instant +1 BP szintet ad, 4 darab pedig 6 000 csillagot.

Mindezen felül pedig vannak olyan egyéb küldetések is, mint a csináljunk meg 5 és 10 darab napi küldetést, ezek szintén +1-1 BP szintet adnak.

Eddig valószínűleg mindenkinek tiszta a dolog, a csavar ott jön, hogy bizony nem mindegy, hogy meddig csináljuk a küldetéseket, ugyanis egy bizonyos XP szint felett már nem éri meg elvégezni a heti küldetéseket, mert csak elpazaroljuk vele a csillagokat.

Az XP-ből és csillagokból eredő BP szintlépés minden egyes alkalommal egyre több XP-t és csillagot igényel. Íme a sorrend:

  • 9 000 XP/csillag
  • 18 000 XP/csillag
  • 27 000 XP/csillag
  • 36 000 XP/csillag
  • 45 000 XP/csillag
  • 54 000 XP/csillag

Ha az XP-nek és csillagoknak köszönhetően szintet lépsz a BP-vel, akkor a következő ilyen szintlépéshez már 18 ezer XP-t/csillagot kell kifarmolnod. Ez a tendencia egészen 54 000-ig tud növekedni, a rendszer azonban a következő hét indulásakor resetelődik, tehát ismét visszaugrik 9 000-re. Másik dolog, amit sokan nem tudnak, hogy a +1 BP szintet adó küldetések nem növelik meg az XP alapú szintlépés költségét.

Most pedig jöjjenek a tippek

A GamingFeature nevű oldal nagyon komoly infógrafikát rakott össze a küldetések működéséről és azok minél jobb kihasználásról, ők számolták ki azt is, hogyha minden héten eljutsz a 36 ezres határig, és elvégzed a küldetéseidet, akkor a szezon végére 117 Battle Pass szintet gyűjthetsz össze (ami ugye nem lehetséges mert csak 110 van), de ez azt jelenti, hogy a 36 ezres határt átlépve már nem érdemes megcsinálni a heti küldetésekben megjelenő, 6 000 csillagot adó feladatokat, mert a számítása alapján szó szerint pocsékolásnak számít.

Ez alapján az első tipp: ha már elérted a 36 ezres bűvös vonalat, de még van heti küldetésed, akkor inkább tartsd meg a megbízást a következő hétre, amikor az XP határ újra lecsökken.

Második tipp: Minden heti reset előtt nézd meg, hogy nem állsz-e nagyon közel egy újabb szintlépéshez, tehát nincs-e mondjuk 44 176 pontod. A resetnél a rendszer pontosan 0-ra teszi vissza a pontjaidat, tehát 44 176 pont és egy darab BP szint kiment az ablakon, hogyha nem lapátolsz még hozzá 824-et.

Harmadik tipp: Fektess nagy hangsúlyt a napi küldetésekre, minden nap kigyűjthetsz velük 9 000 csillagot, de ami még fontosabb, az a heti gyűjtése a napi megbízásoknak. 5 darab és 10 darab elvégzett napi küldetés után kapsz +1-1 BP szintet, ami a teljes szezonra nézve már 24-26 szint.

A leghatékonyabb módszer a küldetések teljesítésére: először csináld meg mindig a +1 BP szintet adó három küldetést, illetve ha van rá lehetőséged, akkor csinálj meg minden héten 10 darab napi küldetést. A heti küldetéseidet tartsd meg azokra a helyzetekre, amikor már 27 vagy 36 ezer pont kell egy szintlépéshez, ugyanis a 9 és 18 ezres határ könnyen teljesíthető pusztán azzal, hogy játszol, hiszen a mérkőzések után kapott XP ugyanúgy belekerül a BP kalapjába. Ha már átlépted a 36 ezres határt, de még mindig van csillagot adó heti küldetésed, akkor tartsd meg a következő hétre.

Végül pedig egy összehasonlító grafikon az első szezonhoz képest. A második szezonban több XP kell a Battle Pass teljesítéséhez, ám a küldetések azért segítenek a helyzeten.

A Battle Pass-ok teljesítéséhez szükséges játékidőt általában minden fejlesztő 100 órára lőtte be eddig, túlzottan a második szezon sem térhet el ettől, bár a Respawn nem kötötte az orrunkra, hogy mennyi idő is kell hozzá.

Összességében nézve a második szezon Battle Pass-je egy összetettebb rendszerben működik, ám ez a szerkezet jobban kedvez azoknak, akik kevesebb időt tudnak a játékkal tölteni, vagy alapból később vetik bele magukat a BP rejtelmeibe, hiszen egy last minute kezdéssel is több tíz szintet tudnak majd lépni, akár a szezonzárás előtti egy-két napon is.

A te BP-d hányas szinten tart?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!