A Respawn vezérigazgatója bocsánatot kért a közösségtől az elfajult válaszok miatt

A Respawn vezérigazgatója bocsánatot kért a közösségtől az elfajult válaszok miatt

Apex Legends - Ahogyan az várható volt, a stúdió legfelsőbb embere is nyilatkozott az ügyben.

Néhány nappal ezelőtt az Apex Legends Reddit oldalán az Iron Crown event megszerezhető tartalmairól szóló bejegyzés alatt elfajultak a dolgok a közösség és a fejlesztők között. A játékosok elégedetlenek voltak az esemény kizárólag loot boxra épülő rendszerével, később pedig, amikor a Respawn bejelentette, hogy hibáztak, a skineket pedig hamarosan direkt is megvehetik a store-ban, többen is válogatott mocskolódásokat kezdtek el írni a cég embereinek.

A cérna elszakadt, a fejlesztők hasonló stílusban válaszoltak, és ebből kialakult egy jó nagy balhé, mely passzív-agresszív módon a mai napig tart, hiszen a játékosok előszeretettel posztolnak ezzel kapcsolatos mémeket.

Az ügy annyira kirívó, hogy a stúdió feje, Vince Zampella kért bocsánatot a közösségtől.

"Pénteken tájékoztattuk az Apex rajongókat arról, hogy hogyan változtatjuk meg az Iron Crown esemény menetét. Néhány munkatársunk beszállt egy vitába, aminek aztán nem lett jó vége, átléptek egy határt, és mi nem szeretnénk, ha így képviselnék a Respawnt. Elnézést kérek a rajongóktól, akiket megsértettek. Mindig is a csapat mögött leszek és támogatom őket abban, hogy felszólaljanak a családjukat és szeretteiket sérelmező kommentek ellen, de amikor ezt tesszük sosem szabad olyan dolgot írnunk, amit meg akarunk akadályozni, példát kell mutatnunk. A múlthéten nem ezt tettük, de megyünk tovább és jobbak leszünk. Hihetetlenül fontos, hogy egy nyitott és egészséges kapcsolatunk legyen a közösségünkkel."

Hogy az érintett munkatársak sorsa mi lesz, arról egyelőre nincs információ, egyikőjük viszont közösségi menedzser a cégnél, tehát a munkakörének alapeleme, hogy tartja a kapcsolatot a játékosokkal, akik (legalábbis egy részük) már nem biztos, hogy túl jó szemmel néznek rá.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!