Az Epic Games nem fogja bannolni a játékosait a politikai megnyilvánulásaik miatt

Az Epic Games nem fogja bannolni a játékosait a politikai megnyilvánulásaik miatt

Az elmúlt napokban a játékfejlesztők sorra osztják meg álláspontjaikat a hongkongi tüntetések kapcsán, hogy elkerüljék a nagyobb közfelháborodást.

Ezen a héten az e-sportok világát is masszívan elérte a hongkongi tüntetések szele, egészen pontosan az elmúlt hétvégén egy Hearthstone játékos élő adásban emelt szót a hazáját sújtó válság ellen.

Aki esetleg nem tudná, hogy mi is történik épp Hongkongban, EBBEN a cikkünkben bővebben írtunk az ottani eseményekről.

Blitzchung akcióját a Blizzard egy éves eltiltással "jutalmazta" meg, valamint megfosztották a versenyen eddig megszerzett nyereményétől. Ezenfelül a kommentátorokat is elbocsátották, akik lehajtott fejjel ülve várták a végét blitzchung felszólalásának. Az ügy azóta bejárta a világot, a Blizzard Reddit fórumát még egy rövid időre le is kellett állítani, mert a moderátorok nem győzték eltüntetni az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket. A Blizzard akaratlanul belekerült ebbe a politikai csapdába, és jól aligha fognak már kijönni belőle.

Ebből kiindulva más játékfejlesztők is nyilatkozatokat adtak ki, hogy náluk mit lehet és mit nem. A The Verge-nek az Epic Games egyik szóvivője a következőket mondta:

"Az Epic Games tiszteletben tartja mindenkinek a jogát, miszerint kifejezheti a politikai és személyes véleményét. Mi nem büntetnénk meg egyetlen játékost, vagy tartalomgyártót sem azért, mert ilyen témákról beszél."

A nyilatkozatot az Epic Games alapítója és vezérigazgatója is megerősítette, látszólag ők nem tartanak az ügy üzleti következményeitől.

A történethez persze hozzátartozik, hogy a Blizzard egyik első érvként azt hozta fel a büntetés indoklásában, hogy azért voltak ilyen szigorúak, mert az egyik legrangosabb versenyük közben történt az eset, a politikai témáknak pedig ezeken nem adnak teret.

Nemrég a League of Legends-et fejlesztő Riot Games is tiszta vizet öntött a pohárba, a világbajnokságon is játszó Hong Kong Attitude nevű csapat körül volt némi kavarodás a kommentátorok szóhasználatában.

Nektek mi a véleményetek a hongkongi tüntetések gaming világra gyakorolt hatásáról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!