Gamerek egy csoportja Blizzard ellenes tüntetést szervez az idei BlizzConra

Gamerek egy csoportja Blizzard ellenes tüntetést szervez az idei BlizzConra

Úgy tűnik a stúdiónak lesz mivel megbirkóznia a két napos fesztivál során. 

Lassan egy hete tart már a Blizzard körüli botrány és egyre többen szólalnak fel a cég ellen, amiért szankcionálták a Hearthstone Grandmasters közvetítésen Hongkongért kiálló Chung "Blitzchung" Ng Wai, mondván megsértették ezzel a szólásszabadsághoz való jogot és lefeküdtek a kínai kormány akaratának. Az eset miatt rengetegen bojkottálják a Blizzardot addig, amíg nem enyhíti a játékos büntetését, továbbá a reddit javaslata szerint a város felszabadításáért folyó tüntetéseknek Mei lehetne a kabalája, hogy a stúdióra visszacsapjanak az intézkedés keltette hullámok. A körülmények miatt a Blizzard vezérigazgatója, J. Allen Brack nemrég hivatalos nyilatkozatot adott ki, melyben tagadta a kínai kormány ráhatását az eseményekre, továbbá enyhítette Blitzchung és a két eltiltott kommentátor büntetését. 

Ettől függetlenül sokan továbbra is bojkottálják a stúdiót, ráadásul nemrég a Fight for the Future szervezet bejelentette, hogy esernyős tüntetést szerveznek a Blizzard játékok közelgő fesztiváljára, a BlizzConra. A megmozdulásnak a  GamersForFreedom nevet adták és a honlapon számon tartják, mely vállalatok cenzúrázzák a szólásszabadságot, továbbá milyen alternatíváik vannak azoknak a játékosoknak, akik ott akarják hagyni tiltakozásul a Hearthstone-t, Overwatchot, vagy mondjuk a Diablot. A tüntetést szervező Evan Greer is megszólalt a bejelentéskor és az alábbiakat nyilatkozta. 

"A Blizzard és más nagy vállalatok, akik kormányok nevében cenzúráznak, nem fogják megúszni. Fogalmuk sincs, mekkora internetes sz**viharba csöppentek. Példát fogunk statuálni velük, hogy az olyan cégek, akik a szemétbe dobják az emberi jogokat a nagyobb profit érdekében, nem lesznek tolerálva. "

A szervezet egyébként több nagy tüntetést is szervezett már az elmúlt néhány évben, hozzájuk köthető például az egyik legnagyobb Net Neutrality kampány, illetve jelenleg az Amazon ellen küzdenek, ami a Ring ajtó kamera felvételeit kiadja a rendőrség számára Amerikában. A tüntetés fő központja egy Discord szerver és egyelőre viszonylag kevés támogatójuk van, viszont Greer hisz benne, hogy rövid idő alatt nagy tömeget tudnak majd megmozgatni, ahogy azt korábban is tették. 

Szerintetek egyébkén lesz haszna a BlizzConos tüntetésnek? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 


 

Kövess Minket!