"Ha jobbá akarsz válni, nem nyerhetsz könnyen" - ML7 a körülmények hibáztatásáról

A népszerű Overwatch streamer egyik adásában tette helyre a metát és a csapattársait hibáztató játékost. 

Annak ellenére, hogy néhány héttel ezelőtt megérkezett a Role Queue az Overwatchba és könnyes búcsút kellett vennünk a Goats kompozíciótól, a rankedezők élete továbbra sem könnyű. A DPS játékosok hosszú perceket töltenek meccskereséssel, a Supportok és a Tankok pedig úgy érezhetik ranktól függően, hogy ki vannak szolgáltatva az aktuális metának. Természetesen így egy nehéz mérkőzés közben könnyen előjöhet egymás hibáztatása, mondván nem jó a csapat kompozíció, vagy a Roadhog csak feedel, a Moira nem gyógyít, a Reeper pedig mindent csinál, csak a dolgát nem. 

A csapattársak hibáztatása nagyon sok Overwatch játékosra jellemző, elkerüléséhez azonban meg kell értenünk, hogy ez egy természetes reakció és jóval könnyebb megoldás, mintha belátnánk, mi tévedtünk, vagy csináltunk valamit rosszul. Ezzel a témával többször foglalkoztunk már korábban, örök érvényűségéből adódóan pedig most újra elővennénk, a népszerű Overwatch streamer, ML7-en keresztül. A játékos egyik legutóbbi OW közvetítésén éppen Moirával mászta a laddert Masterben, egy győztes King's Row meccs után pedig a Replay mód segítségével nekiállt elemezni csapata és az ellenfél lépéseit, hogy nézői tudjanak tanulni a látottakból. Nem sokkal később megjelent a vesztes fél Zenyatta játékosa, aki ugyan értékelte a hallottakat, véleménye szerint mégis azért vesztettek, mert nekik nem volt két Shield tankjuk. Ennél a pontnál ML7-nél eltört valami és hosszú perceken át fejtegette, hogy tulajdonképpen jó volt a kompozíciójuk, kivéve a Zen, szóval mások hibáztatása helyett inkább gondolja át, mit csinált ő rosszul. A rendkívül hasznos részletet az alábbi videóban tudjátok megtekinteni. 

A monológ legnagyobb tanulsága, hogy nem foghatja a dupla shieldre a vereségüket és a társak hibáztatása helyett a saját játékára kellett volna koncentrálnia.

"A saját cselekedetei miatt lett sebezhető a csapat, nem sokkal ez után pedig megbüntette egy agresszív Moira. Most mondhatnád azt, hogy a többiek nem védtek meg, de őszintén nem kifogás és nem érdekel, hogy nem a tökéletes kompozíciót játszottátok és folyamatosan feedeltetek. A ranked lényege az, hogy egyénileg jobbá válj. Mindenki csak könnyen akar nyerni,de ha jobb akarsz lenni, nem nyerhetsz könnyen. " 

A helyes ladder mentalitás megtalálása egyébként nem kis feladat, mivel minket is könnyen elkaphat a tilt állapot egy két meccs után, ráadásul hajlamosak vagyunk felhúzni magunkat, sajnos hosszú távon nem tudunk eredményesek lenni a ladderen. Ha ti is rendszeresen idegeskedtek egy meccsen, fussátok át az alábbi cikkünket és próbáljátok megfogadni Sam Greenblatt, az e-sport játékokkal foglalkozó pszichológus tanácsait. 

Ti is szoktátok egyébként hibáztatni a csapattársaitokat? 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!