Teljes az OG és a visszatérő Cloud9 csapata is!

Teljes az OG és a visszatérő Cloud9 csapata is!

A kétszeres világbajnok OG az év elején három játékost is elvesztett, helyükre pedig saját műsorukban be is jelentették az érkezőket.

A True Sight bemutatóján meglepték a rajongókat egy bejelentéssel, az OG az egereiket szögre akasztó Ana, Jerax és Ceb helyett felfedte első új igazolását, Syed “SumaiL” Hassan-t. Január 29-én az OGNight talk show alatt pedig a fennmaradó két megüresedett pozíciót is betöltötték. Először az új support, Martin “Saksa” Sazdov mutatkozott be, aki egy néhány hónapos kihagyás után tér vissza az aktív játékhoz, miután a TI9-et követően elengedte őt a NiP. Nem sikerült jól számára az a torna, csapatával már a csoportmérkőzések végén búcsúzni kényszerült, majd nem egészen félévre rá jött a megkeresés.

"Egy nap ültem a kávézóban, és üzenetet kaptam N0tailtől. Megkérdezte nem csatlakoznék-e az OG-hez. Először arra gondoltam, hogy biztos az OG.Seed-ről lenne szó, aztán kiderült mégsem. Óriási megtiszteltetés, hogy velük játszhatok." - mondta Saksa.

Ő volt az első support játékos egyébként, aki elérte a 8k MMR-t rankeden még 2015-ben, aztán elég gyorsan a Digital Chaos egyik meghatározó alakjává vált a TI6-on. Beküzdötték magukat a vb döntőjébe, bár a Wings Gaming elleni bravúr és arany végül nem jött össze.

Rajta kívül ötödikként Yeik “MidOne” Nai Zheng érkezett még, aki szintén szünetet tartott a profi karrierjében, miután távozott decemberben a Team Secret-től. Az egyik legjobb midesként tartják számon, viszont az OG-nél alighanem az offlane-s feladatait kell majd ellátnia.

Az OG árnyékában visszatért a Cloud9 is, miután az elmúlt két esztendőben a partvonalról szemlélték az eseményeket. Legutóbb a 2017-es TI-on láthattuk még az Envy féle stacket küzdeni, utána viszont a szervezet kivonult a Dota 2-ből. A tulajdonos elmondása szerint azóta keresik a megfelelő ötösüket, és most végre meg is találták:

  • Andrei ‘skem’ Ong
  • Cheng ‘vtFaded’ Jia Hao
  • Rasmus ‘MISERY’ Filipsen
  • Francis ‘Flee’ Lee
  • Johan ‘pieliedie’ Åström

A C9 az ESL One Los Angeles selejtezőit még a Délkelet-ázsiai régióban játssza le, azután viszont az észak-amerikai mezőnyhöz csatlakozik. Nem kell tehát már sokat várnunk a két új együttes bemutatkozásához, a kvalifikációt ugyanis február 9-én tartják meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!