Érkezik a bannolás az Overwatchba, de nem a megszokott formában

Érkezik a bannolás az Overwatchba, de nem a megszokott formában

Csavar egyet a kitiltások rendszerén a Blizzard.

Több kompetitív játékban is lehetőségünk van arra, hogy a számunkra nem megfelelő karakteret kitiltsuk a mérkőzésünkről. A Heroes of the Storm, a Rainbow Six Siege és a League of Legends is a játékosokra bízza a döntést, de az Overwatch nem ezen az ösvényen szeretne elindulni. Jeff Kaplan, az OW igazgatója elárulta a frissen megjelent fejlesztői videóban, hogy érkezik a Hero Pool, ami alapjaiban változtathatja meg a kompetitív metát.

A Hero Pool működése viszonylag egyszerűen összefoglalható. Minden héten más és más hősöket tilt ki a kompetitív mérkőzésekről az Activision-Blizzard. Ezek a bannok csak a rangsorolt meccsekre vonatkoznak, Arcade-ban és QM-ben nem kell tartanunk attól, hogy egyes hősökkel nem játszhatunk. Az új stratégiák kidolgozása nem lesz egyszerű feladat, de Kaplan szerint szükség van erre, hogy még több izgalmat csempésszenek bele a profi meccsekbe. A játékosok már korábban is kérték a Blizzardot, hogy valamilyen módon lehessen tiltani a karaktereket, de valószínű nem pont a fenti megoldásra gondoltak.

Az Overwatch League sem menekül a Hero Pool elől, de egyelőre még dolgoznak azon a fejlesztők, hogy pontosan milyen formában is lehetne a koncepciót adaptálni a világ legnézettebb e-sport ligájába.

A Hero Pool mellett további változtatásokra is számíthatunk, ezek közül az Experimental Card funkciót érdemes még kiemelni. Az éles szerveren is lehetősége lesz a játékosoknak arra, hogy kiismerjék a változtatásokat és ehhez ne kelljen a tesztszervert meglátogatniuk. Várható még komolyabb egyensúly-változtatás is a következő időszakban, ugyanis nem titkolt célja Kaplanéknak, hogy minél gyakrabban változzon az Overwatch metája.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!