TOP 5 mobil e-sportjáték 2020-ban

TOP 5 mobil e-sportjáték 2020-ban

Régi és új szereplők is hódíthatnak 2020-ban a mobil e-sport piacán.

Kínában és Délkelet-Ázsiában a mobil e-sport már évek óta pariban van a PC-vel, konzollal. Nálunk, vagyis a nyugati kultúrkörben még éppen csak ízlelgetjük, hogy milyen egy 15 centiméteres átmérőjű kijelzőn versenyszerűen játszani, de vannak kutatások, amik azt jósolják, hogy ez hamarosan világtrend lesz. Összegyűjtöttünk 5 olyan mobilos játékot, ami 2020-ban is kiemelkedő szerepet fog játszani az e-sport piacon.

League of Legends: Wild Rift

Habár a Wild Rift elméletileg csak az év végén lát napvilágot, mégis úgy gondoljuk, hogy a Riot Games által fémjelzett mobilos moba akkorát durranhat, hogy simán beférhet ebbe a listába. Ráadásul már tisztában vagyunk a hardveres igényeivel, így akár be is újíthatunk egy új eszközre, ha mindenképp akadás mentesen akarjuk futtatni a játékot.

Brawl Stars

A Brawl Stars egy 3v3 valós idejű akciójáték, ahol csapatunk karakterei határozzák meg a stratégiánkat. Eltérő játékmódokban kell bizonyítanunk, de ami állandó az a karakterek képességei és a tereptárgyak. A játék hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, tavaly mi nyertük meg a Délkelet-európai bajnokságot. Emellett 2019 végén világbajnokságot is rendeztek Dél-Koreában, melynek 250 ezer dollár volt az összdíjazása, s nagyon úgy tűnik, hogy a Supercell 2020-ban még nagyobb tervekkel áll a játékhoz.

Free Fire

Akár hiszitek, akár nem, a mobilos battle royale sok tekintetben a Fortnite-nál is népszerűbb. Az Esports Charts szerint a Free Fire világbajnoksága produkálta a legmagasabb átlagos nézettséget 2019-ben! Összes letöltésszámban pedig vetekszik a Call of Dutyval és a PUBG Mobile-lal.

Clash Royale

2019 végén a Supercell és a Turner Sports megállapodásával új szintre emelték a Clash Royale e-sportot, aminek értelmében az ELEAGUE közölhet heti 2 órányi Clash Royale tartalmat TBS-en. Emellett a Turner értékesítheti a közvetítési jogokat digitális és lineáris televíziók számára. Nem csodálkozunk, hogy ennyire keresett a Clash Royale kompetitív oldala, 2018-ban a V4 Future Sports Fest-en is óriási volt az érdeklődés iránta.

PUBG Mobile

Természetesen a Playerunknown's Battlegrounds prominens szereplő a battle royale játékok piacán, de az Epic Games üdvöskéje, a Fortnite mégis valahogy mindig előtte tudott járni, már ami a PC-s platformot illeti. Ha hátrébb lépünk egyet, akkor rájövünk, hogy a mobil e-sport frontot megnyerte a PUBG. Csak eddig 5 millió dollárt invesztált a versenyeibe, amivel új csapatokat inspirált a belépésre (Fnatic, Spacestation Gaming stb). Vélhetően ez a növekedés 2020-ban is folytatódik! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!