Lejárt a szerződésük és elengedte a magyar duót a PENTA Sports!

Lejárt a szerződésük és elengedte a magyar duót a PENTA Sports!

A két magyar játékos 2018 őszén és telén csatlakozott a kiváló együtteshez, viszont a lejáró szerződésüket nem hosszabbította meg a vezetőség.

A 2013-as alapítású német e-sport csapat elsősorban a Rainbow Six: Siege-ben vált ismertté, 2018-tól viszont hazánk számára is mérföldkövet jelentett. Ekkor igazolták le a Mérész "SirBoss" Ferenc és Kővári "blas" Balázs duót. Most viszont úgy döntött a csapat vezetősége, miután lejárt a szerződésük, hogy nem hosszabbítanak velük és elengedik a magyarokat.

Az elmúlt másfél esztendő nem sikerült olyan rosszul számukra, például SirBoss-szal a legnagyobb eredményt a 2018-as DreamHack Winteren mutatták fel egy ezüstérem formájában. Amikor ketten együtt kezdtek a meccseken, sikerült megnyerniük az R6 Against Cancer harmadik szezonját. Ez egy közösségi adománygyűjtés részeként megrendezett torna volt. A Pro League 9. szezonjában negyedik helyen végeztek, és elhódították a Saturday League - Season 1 - Premier Division első helyét is. Ezen kívül számtalan nagyobb volumenű ligában és tornán indultak el, de átütő diadalt nem sikerült elérniük. Tapasztalatot viszont rengeteget gyűjtöttek, és ne felejtsük el, hogy SirBoss már 2019 őszétől inaktívként szerepelt az együttesben, de időközben a G2 Esports lecsapott rá. Blas kitartott a németek mellett, de ő sem folytathatja náluk a pályafutását, az ő jövője egyelőre bizonytalan.

Jelenleg a Liquipedia szerint a PENTA Sports kerete öt francia játékosból áll:

  • Julian "ENEMY" Blin (kapitány)
  • Jean "RevaN" Prudenti
  • Alexandre "BlaZ" Thomas
  • Medhi "Kaktus" Marty
  • Nathan "Alive" Donday

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!