Tovább finomodik a Vanguard, kevésbé invazív megoldással készül a Riot

Tovább finomodik a Vanguard, kevésbé invazív megoldással készül a Riot

A letiltott programok száma jócskán csökkent, de néhány kivétel még mindig akad.

Stresszes heteken lehet túl a Vanguard fejlesztői csapata, ugyanis a Riot Games új generációs anti-cheat szoftvere többször is kiverte a biztosítékot a közösségnél. A Kernel-szintű hozzáférés történetét már valószínűleg mindenki ismeri, aki kicsit is követi a VALORANTtal kapcsolatos híreket, valamint a Vanguard önkényes program letiltogatása sem számít már újdonságnak. 

A Riot azóta mindkettőre hozott egy elfogadható megoldást, a Vanguard általános működését most már egy kis ikon jelzi a tálca értesítési területén, ennél az ikonnál pedig könnyedén kikapcsolhatjuk, vagy letörölhetjük a programot. A segédszoftverek letiltásán is gőzerővel dolgoznak a fejlesztők, múlt héten kiadtak egy hotfixet, ami a legtöbb ilyen jellegű hibát megoldotta. Viszont még mindig van néhány olyan program, például RGB vezérlők, amelyek fejtörést okoznak a Vanguardnak, és letiltja őket. A legutóbbi Riot bejegyzésben az anti-cheat csapat vezetője, Paul Chamberlain arról írt, hogy megfordítják a folyamatot.

Ha semmilyen megoldást nem találnak arra, hogy a Vanguard és a kérdéses program megférjenek egymás mellett, akkor a felhasználó szoftvere helyett a Vanguard a VALORANTot fogja letiltani. Reméljük, hogy ez a funkció szigorúan csak a játék indítására vonatkozik majd, és nem történik meg az, hogy már a játék futtatása, netán egy őrült clutch pillanat előtt jön rá a Vanguard, hogy őt mégis zavarja valamilyen program, és kiteszi a játékost a mérkőzésből.

Sajnos így is gyakran előfordul, hogy a játékosokat kidobja a rendszer a mérkőzés közepén, bízunk benne, hogy hamarosan erre is találnak megoldást a fejlesztők.

Neked okozott már valamilyen problémát a Vanguard?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!