Az Electronic Arts is fellép a szexuális zaklatások ellen

Az Electronic Arts is fellép a szexuális zaklatások ellen

Az Electronic Arts különös figyelmet fordít a közösségén belüli esetleges szexuális zaklatásokkal és visszaélésekkel kapcsolatos ügyekre.

Az elmúlt időben drasztikusan megszaporodtak a szexuális zaklatással vagy épp bántalmazással kapcsolatos ügyek száma, elég csak a nagy port kavart HenryG botrányra gondolni a CS:GO közösségen belül, de akár a múltheti Twitch tiltási hullámot is említhetnénk.

Az Electronic Arts úgy döntött, hogy elébe megy a közösségén belül lapuló problémáknak, és arra bíztat mindenkit, aki szexuális zaklatás vagy bántalmazás áldozatává vált, hogy lépjenek elő.

"Minden ügyet kellően komolyan veszünk és kivizsgálunk. Mélyen elkötelezettek vagyunk egy biztonságos közeg biztosításában azok számára, akik elő mernek lépni, és hajlandóak vagyunk megtenni a megfelelő intézkedéseket a közösségünk érdekében. A mostanában napvilágot látott történetek egyértelművé tették, hogy még sok munka áll előttünk a videojáték-iparban." - Áll az EA hivatalos közleményében

A közelmúltban történtek kapcsán érdemes lehet kitérni a pár nappal ezelőtti Federico "Fedmyster" Gaytant érintő incidensre is, aminek következtében az OfflineTV egyik alapítótagjától azonnal megvált a szervezet, de az e-sport legendás alakjának, Paul "Redeye" Chalonernek is kettétörték karrierjét a zaklatási vádak.

Teljes kontextusában vizsgálva az Electronic Arts által adott válaszreakciót leszűrhetjük, hogy az említett esetek csak a jéghegy csúcsát kapargatják, és egyre sürgetőbb fellépésre szólítják fel a videojáték-ipart, különösen annak tekintetében, hogy hetente kerülnek nyilvánosság elé újabb esetek szexuális zaklatásról, illetve diszkriminatív magatartásról, ami erősen rányomja bélyegét a szegmens megítélésére.

Az Electronic Arts hozzáállása mindenképp példaértékű, idővel pedig az is elválik, hogy a szép gesztuson túl valódi segítséget tudnak-e nyújtani azok számára, akiknek valóban szükségük van a támogatásra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!