Újabb FURIA játékos a legjobb 20 között - HLTV Top 20

Újabb FURIA játékos a legjobb 20 között - HLTV Top 20

HEN1 most először jutott a legjobb 20 közé.

KSCERATOt pár nappal ezelőtt kiáltotta ki a HLTV 2020 18. legjobb játékosának, most pedig újabb FURIA játékoshoz ért a sor. Ezúttal a Teles ikrek egyik tagjáról, Henrique "HEN1" Telesről van szó, akit már hosszú évek óta láthatunk a legjobb profik között, mégis ez az első, hogy fellőtte magát a HLTV Top 20-as listájára.

Ahogy szinte minden brazil játékos, úgy ő is megjárta hazája legtöbb csapatát. Meglehetősen hosszú a volt csapatainak listája, HEN1 játszott már karrierje kezdetén a KaBuM, a Dexetiry, az NTC és a Tempo Storm színeiben is. Az igazi áttörést viszont egyértelműen az Immortals hozta meg neki. 

2016 nyarán igazolt a csapathoz és közel másfél évet játszott ott, többek között testvére, Lucas "LUCAS1" Teles oldalán. Legnagyobb eredményük a 2017-es PGL Major döntője, ahová szinte a semmiből értek oda és ahol végül kikaptak a Gambittől.
Van azonban még egy történelmi pillanat, amiről azonnal a brazil játékos jut eszünkbe. HEN1 főszereplője volt a 2017-es DreamHack Montreal balhénak, ami során egy túlságosan is jól sikerült éjszaka után az Immortals nem tudott időben kiállni a North ellen, a verseny döntőjében. HEN1, LUCAS1 és kNgV- egy este alatt elintézték, hogy több szintet is visszaessenek, míg akkor már hónapok óta a legjobbak között szerepeltek, a DH versenye után alaposan megbicsaklott karrierjük.

Persze nem vágták el magukat teljes mértékben minden csapat szemében, de hosszú ideig csak az alsóbb kategóriákban szerepeltek. HEN1-t a FURIA hozta vissza a legjobbak közé. 2019 őszén csatlakozott hozzájuk és bár nehezen indult be a csapat, mára az egyik, ha nem a legjobb NA csapat lettek.
Megnyerték például az ESL Pro League 12. szezonjának NA döntőjét, ahol HEN1 lett az MVP. Az egész évet tekintve pedig +520-as K/D aránnyal zárt, a második legjobb KAST százalékot érte el és az 1vX helyzetek megoldásában is kimagasló volt, ő volt az ötödik legjobb clutch király 2020-ban.

Most viszont nem tudni, hogy meddig erősíti még a FURIA csapatát. Jó ideje hallani már a pletykát, miszerint újra testvérével szeretne játszani, erre pedig nem a FURIA jelent majd megoldást. Hogy melyik csapathoz igazolhat, egyelőre rejtély. 

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV listáján:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!