A második fnatic játékos 2020 legjobbjai között - HLTV Top 20

A fnatic egyik biztos pontja, a még mindig csak 18 éves Brollan 2020-ban is a legjobbak közé lőtte magát.

KRiMZ személyében már köszönthettünk egy fnatic játékost 2020 legjobbjai között, most pedig itt az újabb FNC sztár. A FURIA után a svéd csapat is két játékost tett már a 2020-as Top 20-as listára, és ki tudja, hogy nem kap-e még helyet majd Golden például. De ne szaladjunk előre, 2020 15. legjobb játékosa a HLTV szerint nem más, mint Ludvig "Brollan" Brolin.

Érdekes, hogy Brollan profi karrierjét pont KRiMZ, vagyis inkább az ő hiánya indította be. Egy korábbi interjúban azt mesélt a fiatal svéd, hogy 4 négyes korábban találkozott először a Counter-Strike-kal, de komolyan csak évekkel később, 2017-ben kezdett el foglalkozni a CS:GO-val, akkor 15 éves volt. Papírforma szerint indult a karrierje, kis svéd mixek élén láthattuk őt, egyre több HLTV meccset játszott, egyre több kvalin vett részt, de mindig más csapatban.
Nem igazán talált biztos alakulatot magának, de aztán a 2017-es WESG-en lehetőséget kapott a fnatictól, KRiMZ helyére kellett beugrania. Azonnal megmutatta, hogy nem csak alacsonyabb rangú ellenfelek ellen tehetséges. A fnatic ekkor még nem, de egy másik svéd csapat, a GODSENT azonnal lecsapott rá.

15 évesen már egy profi CS:GO csapat tagja volt és megélhetés szerűen foglalkozott a játékkal, méghozzá a világ élmezőnyében. Hat hónap alatt 8 különböző LAN versenyen játszott, amivel hamar le is mosta magáról az onliner elnevezést. 2018 közepén a Red Reserve kivásárolta a GODSENT játékosait, itt viszont nem sok időt töltött Brollan. Két hónap múlva már a fnatictól kapott szerződést, első versenye a IEM Chicago volt a legendás csapattal, 1.11-es HLTV értékeléssel zárt és a legjobb négy között végzett a fnatic-kal.
2019 elején, mindössze 16 éves volt, amikor részt vett az IEM Katowice Majorön, ahol sajnos nem sok sikert értek el. A megoldást Golden és flusha jelentette, akik 2019 őszén tértek vissza a csapathoz és rögtön meg is nyerték a DreamHack Masters Malmö versenyét. Brollan elmondása szerint, a mai napig ez a legkedvesebb győzelme.

2020 ismét hullámvasút volt a csapat számára, de Brollan még így is stabil teljesítményt tudott nyújtani. Ha kellett a hátán cipelte a többieket, de közben a saját játékáról sem feledkezett meg. MVP lett az EPL 11. szezonjának EU divíziójában, az egész évet tekintve a 10 leginkább fragerős játékosok között végzett és a körönkénti fejlövések számában is a legjobbak között volt.

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV listáján:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!