18

Elmúltál már 18 éves?


/
Flasi: Ha úgy éreznénk, lehetőségünk van profi pszichológushoz és dietetikushoz is fordulni

Flasi: Ha úgy éreznénk, lehetőségünk van profi pszichológushoz és dietetikushoz is fordulni

A Spirit mesterlövészével, flasival beszélgettünk.

League of Legends és Rainbow Six: Siege csapataik már letették névjegyüket a saját játékukban, most viszont itt az Illés Akadémia Spirit CS:GO csapata, akik a Valve lövöldéjében keresik a győzelmet. Sok meccsen láthattuk már őket az utóbbi hónapokban, 6 fős felállásuk viszont hamarosan belevág a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszába is, ahol Magyarország legjobbjai ellen bizonyíthatnak majd. A csapat terveiről és magáról a még mindig meglehetősen fiatal felállásról Sánta "flasi" Bencével beszélgettünk.

CS:GO-ban talán kevesebbeknek hangzik ismerősen az IAS neve, mint mondjuk R6S-ben vagy LoL-ban. Mióta van együtt ez az alakulat és mi most az IAS CS:GO pontos felállása?

"A eredeti felállás Miluuu, makszi, feeeder, Zancu, és én (flasi). A csapat magja (Miluuu, makszi és jómagam) egy éve játszik együtt, Feeder és Zancu körülbelül április közepén csatlakozott. A csapat tagja még Hunter, vele játszunk majd a TMP-n, mivel makszi még csak 17 éves."

Ki milyen szerepben játszik most a csapaton belül?

"Mivel elég friss a lineup, még próbálgatjuk magunkat, de a keménymag megmaradt. Milu irányít, makszi entry, én AWP-zek, feeeder support, Zancu pedig a lurk pozíciót tölti be."

Az utóbbi hónapokban az ESEA 36. Intermediate szezonjában volt sok meccsetek, mik az ottani tapasztalatok? Hogyan értékelnéd a legfrissebb ESEA szezonotokat?

"Nem éreztünk kémiát a csapatban ezért sajnos nem szerepeltünk jól az utóbbi szezonban. Adódtak konfliktusok is ez idő alatt, amik még inkább nehezítették azt, hogy elérjük a rájátszást. Próbáltunk role cseréket de azok sem jöttek be, ezért éreztük azt, hogy egy nagyobb változás kell eszközölnünk a csapaton belül. De az ESEA Intermediate spotot sikeresen megőriztük szóval bizakodva várjuk a következő szezont a mostani felállással."

Mennyit tudtok közösen gyakorolni és titkok elárulása nélkül, hogy néz ki egy IAS gyakorlás?

"Hát mivel dolgozunk, illetve valaki sulizik, 3 fajta hetet állítottunk össze. Van egy hét ahol 5-től kezdünk es egészen 10-ig gyakorlunk. A következő héten 5-től 9-ig szoktunk gyakorolni, és van egy hét ami talán a legrosszabb, ahol este 10 után szoktunk, inkább csak átbeszélni dolgokat 1-2 órában, akkor sajnos nem mindig van időnk játszani más csapatok ellen. A szerveren általában beszélgetéssel kezdünk makszi szokott felkészülni igazán taktikákból. Aztán attól függően, hogy milyen hetünk van, praccolunk minél többet, 3-4 praccot szeretnénk tartani napi szinten, de jó lenne többet."

És mi az, amiben az IAS nyújt segítséget? Milyen a Spirit színeiben játszani?

"Anyagilag, versenyek indulásában segít nekünk a szervezet, illetve bootcamp helyet is biztosít nekünk. Ha úgy éreznénk, lehetőségünk van profi pszichológushoz, dietetikushoz fordulni a szervezeten belül, ami azért egy kis háttér boostot ad nekünk, bár még nem próbáltuk ezeket a lehetőségeket. Egyébként nekem tetszik a szervezet és remélem CSGO-ban is ismertté tudjuk tenni a Spirit nevét!"

Milyen tervekkel vágtok neki hétfőn a TMP alapszakaszának? Milyen célokat szeretnétek megvalósítani?

"Mivel nem a teljes felállással fogunk szerepelni a TMP alapszakaszában, ezért nehezebb lesz a célunk elérése, ami a top 4-be való bejutás. De minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy legalább a top 6-ot elérjük és ezzel az alapszakaszban lévő bentmaradást biztosítsuk a következő szezonra."

Ha te sem akarsz lemaradni a Spirit mérkőzéseiről, tarts velünk hétfő estétől és kövesd a TippmixPro CS:GO Masters mérkőzéseit az esport1tv-n.

A TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS CSAPATAIVAL KÉSZÜLT INTERJÚSOROZATUNK KORÁBBI RÉSZEI:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

Ha szeretnél többet megtudni a TippmixPro és az e-sport kapcsolatáról, akkor kattints ide!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!