Rocket League: Vb-győztes játékosa hagyta el a Dignitast, távozott csapatától a dél-amerikai ezüstérmes is

Rocket League: Vb-győztes játékosa hagyta el a Dignitast, távozott csapatától a dél-amerikai ezüstérmes is

Véget ért egy igen hosszú éra, az utolsó olyan játékos is távozott a szervezettől, aki nyert korábban világbajnokságot.

2021. június 20-án ért véget a Rocket League Championship Series (RLCS) 10. szezonja, amelyre leginkább RLCS X néven hivatkozott szervező, kommentátor, játékos és néző is. A közel 1 éves szezon számtalan izgalmas és felejthetetlen mérkőzéssel szolgált a nagyérdeműnek, amelynek a végén Európában a Team Vitality, Észak-Amerikában a The General NRG, Óceániában a Ground Zero Gaming, Dél-Amerikában pedig a True Neutral lett saját kontinensén a régió legjobb csapata. Kis túlzással viszont a szezon még véget sem ért, de már elkezdődött az, ami elég sok mémnek adott már alapanyagot: az átigazolási időszak, hogy melyik játékos marad együtt addigi csapatával, aki pedig távozik, kivel folytatja tovább, ha egyáltalán folytatja a karrierjét.

Új sorozatunkban igyekszünk ezeket az átigazolásokat nyomon követni, külön kitérve a valóságalappal rendelkező pletykákra is. A sorozat első részében időben egy kicsit messzebb tekintünk vissza, ezt követően pedig az addigi közelmúlt legfontosabb történései kerülnek terítékre.

Véget ért egy éra a Dignitasnál

Sokáig dominálta a szcénát a Dignitas, a Turbopolsa - Kaydop - ViolentPanda trió zsinórban két világbajnokságot is nyert, és nem sokon múlt a harmadik aranyérmük, ám a 6. szezonban a Cloud9 ütötte el őket a triplázástól. Ezt követően távozott a csapattól Kaydop, majd a 7. szezonban a csapat már ki sem jutott a világbajnokságra, így végül Turbopolsa is elköszönt. ViolentPanda azonban hűséges maradt kenyéradójához, Yukeóval és AztraL-lal pedig a 8. szezon világbajnokságán bronzéremmel zártak, míg a 9. szezonban (a COVID19-pandémia miatt regionalizált rájátszáson) aranyérmes lett a csapat. Az RLCS X során azonban már elmaradtak a sikerek, a szezonnak már AztraL helyett Joreuzzal vágott neki a csapat, az eredmények hiányában pedig Yukeo is távozott és érkezett a helyére ApparentlyJack. A csapatnak azonban nem sikerült így se az áttörés, egy ízben ráadásul selejtezőn kellett visszajutniuk az alapszakaszba.

Július 17-én pedig érkezett a bejelentés: a csapat oszlopos tagja, a Dignitasnál több mint 3 évet eltöltő ViolentPanda is távozik a csapattól, azután, hogy pár nappal korábban távozott a csapat edzője, Virge is. Ezzel az utolsó olyan játékos is elhagyta a csapatot, akivel a Dignitas világbajnoknak mondhatta magát. A két távozóval viszont a megújulásban hisz a szervezet, az új csapattagot viszont még nem jelentették be. Több játékos neve is kering viszont pletykaszinten: többek között Chausette45, FlamE, AtomiK neve is előkerült kisebb-nagyobb valószínűséggel.

Dél-Amerikában is vége egy hosszú életű csapatnak

Július 20-án jelentette be a brazil e-sport szervezet, a FURIA Esports, hogy csapatának egyik oszlopos tagja, tander elhagyja az együttest. A FURIA második helyen zárt az RLCS X dél-amerikai régiójában, ahol az argentin-chilei True Neutral fektette őket két vállra. A csapat, bár több névváltáson esett át, de tander, CaioTG1 és caard 2019. június 26-a óta szerepeltek együtt, így itt is egy újabb, hosszú múltra visszatekintő trió oszlott fel - a feloszlás pillanatában a legrégebb óta fennálló hármas élete ért véget. CaioTG1 és caard egyelőre még továbbra is a FURIA alkalmazásában áll, egyelőre viszont harmadik csapattárs nélkül.

Erős felállással térhet vissza a Giants Gaming; ki karolhatja fel a korábbi vb-győztest?

Bár erősen tapadt az élmezőnyre a Vodafone Giants (ma már Giants Gaming), nem maradt következmények nélkül, hogy a csapatnak nem sikerült kvalifikálnia még az európai RLCS X Championshipsre sem: a teljes felállásnak megköszönték a munkát, és Stake, Zamué, valamint Itachi is szabadon igazolható jelenleg. Hogy a Giants esetleg visszatér-e az e-sport világba, még nem tudni, de egyes értesülések szerint a spanyol Team Queso jelenlegi felállását, AtomiK-ot, VK-Sailent és DmentZát igazolhatják le. Ezt azonban érdemes óvatosan kezelni, ugyanis szóbeszéd alapján kering az információ.

Azután, hogy az RLCS 9. szezonjában viharos körülmények között hagyta ott a mousesportsot Scrub Killa, azóta igen hánnyattatott sorsa van az egyszeres világbajnoknak. Szerepelt a Guild Esports és a Team Singularity színeiben is, de egyik csapatában sem volt sokáig maradása. A következő RLCS szezon azonban visszatérési lehetőséget is adhat neki, a - legtöbbször - jól értesült ShiftRLE ugyanis több, jelenleg két játékossal rendelkező csapattal kapcsolatban is bedobta a fiatal skót nevét, mint lehetséges harmadik: ilyen csapatok például a Dignitas, a Team Liquid, valamint a Top Blokes is.

Valósággal berobbant az e-sport életbe a G2 Esports színeiben dreaz, aki a visszavonuló Rizzo helyére érkezett az észak-amerikai csapathoz és fiatal kora ellenére igen érett és okos játékkal rukkolt elő, csapatával pedig több szép eredményt is el tudott érni: második helyen zártak a tavaszi szezon Majorjén, illetve bronzérmet szereztek az RLCS X Championshipsen is - mindkét alkalommal a későbbi győztes NRG-től kaptak ki. A rajongók már a szezon során könyörögtek, hogy hosszú távú szerződést kapjon a játékos, a 15 éves amerikai a ShiftRLE szerint viszont nyitott a váltásra, a FaZe Clan pedig szívesen leigazolná őt a kispadra ültetett Gyro helyére.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

(Borítókép: Octane.gg)

Kövess Minket!