R6 Battle Pass gondok: ez is lehetett a North Star start körüli érdektelenség oka

R6 Battle Pass gondok: ez is lehetett a North Star start körüli érdektelenség oka

Itt lenne az ideje a változtatásnak. 

Pár napja megérkezett a Ubisoft kérdezz-felelek Redditre, mely sok lényeges infót elárult a kiadó terveiről: többek között azt is, hogy a Battle Pass-t szeretnék felfrissíteni, nem elégedettek a mostani helyzettel.

Pont ennek kapcsán lett érdekes Get_Flanked nagyjából egy hete készült videója, mely azt fejtegeti, hogy a Battle Pass is lehetett az oka annak, hogy az Operation North Star alacsony érdeklődéssel indult. A számok zuhannak az utóbbi időben a Rainbow Sixben ezáltal kétségtelen, hogy a Ubisoftnak össze kell kapnia magát, ha nem akarja, hogy a játéka ezen a trenden haladjon tovább. 

A videós egy teljesen validnak tűnő teóriával állt elő: míg korábban a Year Pass megvásárlása garantálta, hogy az adott évben miénk lesz az összes operátor, addig a Battle Pass prémium verzióját minden egyes szezon elején meg kell venni. Ez a kisebb elköteleződés kevesebb bevételt eredményezhet (aki abbahagyta a játékot, az nem veszi meg az új BP-t, míg a YP előre megvan), valamint eddig akinek megvolt az éves bérlet, az még akkor is elképzelhető volt, hogy beszáll új szezon startnál, ha épp nem aktív - mondván, megvan az új operátor, miért ne próbálnám ki. 

Emellett a Year Pass karácsony környékén volt vásárolható, ami azt jelenti, hogy sokan ezen alkalomból kapták meg vagy épp ajándékozták ezt szeretteiknek - ez is olyan elem, ami hiányzik a Battle Pass kapcsán. 

Az egyik leginkább kézenfekvő megoldás Get_Flanked szerint azt, hogy hozzák vissza a Year Pass-t, ami automatikusan feloldhatná a Battle Pass prémium verzióit (a korábbi szezonális uniform, charm és bolti kedvezmény mellett), így kiszolgálnák azt is, aki karácsonyi ajándékként választaná ezt, meg azt is, aki nem szeretne ennyire elköteleződni a játék irányába - persze akár kisebb kedvezménnyel ahhoz képest, mintha a 4 BP-t vennénk meg az év során. 

Emellett kozmetikai tuning sem ártana persze: meglátjuk, hogy a Ubisoft mit tervez pontosan - az biztos, hogy ők sem voltak elégedettek a nagyjából átlag 58 ezer fős Operation North Star Steam játékosbázis statisztikával. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: dexerto

Kövess Minket!