WSL Brawl Stars: Ez a csapat képviseli Magyarországot a világversenyen

Az első WSL Brawl Stars magyar selejtezőt megnyerték, a döntőben szintén nem akadt ellenfelük.

Két selejtező és egy magyar nemzeti döntő után megvan az a csapat, amelyik képviselheti Magyarországot a Dél-Koreában megrendezésre kerülő World eSports League Brawl Stars világversenyén. A helyi tornát a HUNESZ szervezte, ugyanis a Magyar E-sport Szövetség nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. Ebbe beletartozik a népszerű mobilos játék, a Brawl Stars, amelynek döntőjét visszanézhetitek az alábbiakban.

A mindent eldöntő fináléban végül négy együttes vett részt, ők a selejtezőn nyújtott teljesítményük alapján kerültek be a döntőbe. Egy sima és egy szorosabb győzelemmel a Toby, Sos, SagittariusA trió örülhetett, ők lesznek azok, akik Dél-Koreában küzdhetnek meg a közel 23 millió forintos összdíjazásért.

De mi is történt valójában a WSL Brawl Stars magyar nemzeti válogatóverseny döntőjében?

Az első fordulóban a WR Team és a Galgyulak ütköztek meg egymással. Meglátszott a tapasztalatbeli különbség, mivel a WR Team tökéletes Brawler választással fölényesen hozta a meccseket egyetlen vereség nélkül.

Mapok

  • Dry Season (Bounty) - WR 1-0 Ggy
  • Safe Zone (Heist) - WR 2-0 Ggy
  • Triple Dribble (Brawl Ball) - WR 3-0 Ggy

A második fordulóban a DEAC-Hackers és a PoTato csapata küzdött meg egymással. A DEAC-Hackers már több magyar versenyen is indult szép helyezéseket értek el, ami előnyt jelenthetett számukra az ilyen kiélezett szituációkban. A DEAC elég jó Brawlereket pickelt 1-2 kisebb hibával, de ez alapvetően nem volt probléma. A stílusuk agresszív volt miközben a PoTato csapata passzívan védekezett. Sajnos ez az agresszív játékstílus volt a vesztük, mivel ha egy valaki hamar meghal onnantól 3v2-ben már könnyebb dolga van az ellenfélnek. Heist és Brawl Ballban mutatkozott meg a legjobban ez a rossz hozzáállás.

Mapok

  • Safe Zone (Heist) - DEAC 0-2 PT
  • Dry Season (Bounty) - DEAC 0-1 PT
  • Triple Dribble (Brawl Ball) - DEAC 0-3 PT

A mindent eldöntő párharcban a WR Team és PoTato játékosai feszültek egymásnak. Nagyon jó meccsnek ígérkezett az összecsapás, mivel mind a két csapat játékosai összeszokott régi játékosoknak tekinthetőek. Mindkét fél tökéletesen választott karaktereket, így csak a játékstílus és tapasztalat döntött.

Mapok

  • Triple Drible (Brawl Ball) - PT 0-2 WR

A pálya egy jó régi klasszikus BB map, rengeteget használják versenyeken, így már alapvetően tudnia kell a csapatoknak milyen karaktereket is érdemes választani. Az első meccset a PoTato nyerte, ezután mind a két csapat profi módon karaktert változtatott, de ez nem segített, mert PoTatoék kiválóan támadták a kaput, ezzel esélyt sem adtak a WR Teamnek.

  • Canal Grande (Bounty) - PT 2-0 WR

Szintén pályához illő brawlerek kerültek mind a két csapathoz, azonban egyoldalúan alakultak a meccsek. Mind a két mérkőzésen végig a WR csapata spawn pozícióba szorulva adta a pontokat PoTatoéknak, egyszerűen nem tudtak kitörni. Hiába long-range karaktereket választottak mid-range karakterek ellen, itt látszódott meg igazán a tapasztalatbeli fölény a PoTato javára.

  • Split (Hot Zone) - PT 2-0 WR

Ez az egyik legjobb HZ map, ide létezik egy szinte legyőzhetetlen Brawler comp. Első meccsen ezt be is hozta a PoTato csapata. Ellenfelük hasonlóan tett, azonban egy karakter különbséggel. A csapatok közötti differenciát végül Sos Coltja jelentette, aki minden ellenséget letarolt a pályáról. A második meccsen a PoTato kitartott a nyerő brawlerek mellett, azonban a WR Team cserélt. Hiába igyekeztek változtatni, ez nagyon rosszul sült el. Lehet arra számítottak, hogy majd a túloldalon is lesznek változtatások az előző meccshez képest? Ez már nem derült ki.

A világbajnokságon 50 nemzet legjobb Brawl Stars játékosai mérik össze tudásukat, végül a top 4 csapat részesülhet a hatalmas nyereményalapból. Az élő döntőket december 16. és december 19. között rendezik meg az e-sport szülőhazájában, a Brawl Stars magyar válogatott mellett a PUBG-s srácoknak (HEET), a Tekken 7 kiválóságnak (GenZo) valamint a PES-es győztesnek (Cujo) szurkolhattok. Dota 2 versenyjátékban még tudtok nevezni ezen a linken, az IeSF világbajnokság döntőjét Izraelben rendezik meg (nem összetévesztendő ez a versenysorozat a WSL-lel.)

Minden információt a magyar e-sport válogatottról a hivatalos weboldalon megtaláltok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!