Osa miatt ugrott egymásnak az R6 közösség, mert nem néz ki elég "transznak" a karakter

Erre pedig az egyik Twitch streamer, aki egyben a Ubisoft szaktanácsódja is, verbálisan kissé helyretette a közösséget.

Talán ezt a kiadó sem gondolta, hogy a Year 6 Season 3-ra tervezett új karakter ennyi bonyodalmat és felfordulást okozhat a közösségen belül. Történt ugyanis, hogy Anja Katarina "Osa" Janković a franchise első transznemű szereplője, de ez igazából éppen csak meg van említve az életrajzában. Mindenesetre legutóbb a megalkotói adtak hangot annak a véleményüknek, hogy nagyon büszkék az új operátorra, főleg mivel szabadkezet kaptak a megalkotása során a fejlesztők. Most viszont újraindult a drámázás, ugyanis egyre többen úgy érzik, hogy mégsem néz ki elég "transzneműnek" Osa.

Például egy tweetben az egyik ilyen játékos egyenesen utálja:

"Utálom a dizájnját. Úgy néz ki, mint egy GTA V karakter... paródia. Egy karikatúra. Valószínűleg így látnak minket transz embereket a milliárd dolláros cégek."

Egy Twitch streamer, aki korábban a Ubisoft szaktanácsadója is volt viszont már nem bírta magában tartani a válaszát.

"Fogjátok már be a pofátokat, ő pont úgy néz ki mint én, és én dolgoztam rajta. Kezd elegem lenni ebből srácok! Láttatok már nőt? Minden rendben veletek? Kimozdultatok már otthonról? Különös emberekkel lógtatok már együtt? Ez a frizura és öltözködés nem ritka manapság. Folyton azt hallom a transzszexuális nőktől és egyéb emberektől, hogy wow, Osa férfiasnak és furcsának tűnik. Azt hiszem, ha nem mondtuk volna meg, hogy transznemű, akkor nem is lett volna ilyen reakciótok."

Annyit még hozzátett BirdTickler, hogy Osát mindig is transzneműnek szánták, olyannyira, hogy már jóval korábban felvették őt tanácsadóként. Osát nem menet közben változtatták meg, és nem kapkodták el a megalkotását, tehát nem egy hónap alatt készült el. Ráadásul ezzel még nem volt vége BirdTickler üzeneteinek, rendesen megmondta és helyretette a nyavajgónak, és alighanem neki is adunk igazat, mert érthetetlen, hogy miért foglalkoznak ennyi idő után is ilyen dolgokkal egyesek, és miért nem csak szimplán játszanak a játékkal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: rockpapershotgun.com

Kövess Minket!