A jubileumi és rekord nyereményt kínáló Dota 2 TI szervezése kritikán aluli

A jubileumi és rekord nyereményt kínáló Dota 2 TI szervezése kritikán aluli

Az hagyján, hogy a COVID-19 helyzettel kapcsolatban sem teszik meg a megfelelő óvintézkedéseket, de más téren még nagyobb problémák adódnak.

Egy esztendővel ezelőtt a koronavírus miatt nem rendezték meg a nemzetközi e-sport világ legnagyobb összdíjazású eseményét, a Dota 2 The Internationalt. Ez lett volna a 10. világbajnokság, méghozzá Stockholmban, de érhető döntés volt akkor a halasztás. Alig egy évvel ezután néhány dolog azért változott. Például a helyszín, Svédország helyett Romániára esett a Valve választása, és bár a jegyeket elkezdték árusítani az utolsó héten ezt is beszüntették, mivel az újra fokozódó pandémia miatt egyre rosszabb lett a helyzet az országban, ezért élő közönséget mégsem akartak a helyszínre a szervezők. A Valve mellett a romániai székhelyű PGL-t is érdemes megemlíteni, hiszen ezt a böszmeséget végülis karöltve hozták össze. Kezdjük azzal, hogy tavaly a közösség 40.018195 dollárt kapart össze - ami 6 millióval több, mint a 2019-es vb esetében -, és még a 2021-ben kiadott Battle Passra is áldoztak pénzt, bár ebből egy fityinget sem rakott bele a nyereményalapba a kiadó. Az idén 10 éves játék, a jubileumi 10. The International alkalmával tehát élő közönség nélkül kerül megrendezésre, és a rajongók mindössze a jegyek árát kapják vissza, a repülőjegy, és esetlegesen a lefoglalt szállások költségeit már nem, de még csak törekvés vagy igyekezet sincs a Valve részéről a kárpótlást illetően. Végülis nem az ő dolguk ez a része, érthető... vagy talán mégsem?

A sor ott folytatódik, hogy felütötte a fejét a COVID-19, több kínai csapatnál is pozitív teszteket produkáltak a játékosok, és a stáb is. Érkezett is a panasz, miszerint nem megfelelő az ellátás, nem is tesztelnek mindenkit, és még a maszkokat sem írják elő a helyszínen. Továbbá nem szolgáltatnak ételt és italt a csapatoknak, ezeket mind a hotelen kívülről kell beszerezniük a résztvevőknek.

A hab a tortán pedig maga a szállás. A Team Spirit például már közzé is tette a saját videóját, ahol bemutatják, hogy gyakorlatilag egy lyukból kell lejátszaniuk a csoportmeccseket. A felvételben elmondják, hogy a konyhában tudtak csak kialakítani egy állomást, ami mind az öt játékosnak elegendő a játékra, de a székeket már nem tudják hátra dönteni, annyira közel vannak egymáshoz. Internet sok szobában nincs vagy csak hosszú intézkedéseket követően sikerült csiholni valamilyen formában. A vécében pedig egy üres guriga várta őket a földön, mintha járt volna előttük ott valaki, de a takarítást nem végezte volna el normálisan.

Nagyon úgy tűnik kívülről, mintha a Valve nagyívbe tojna rá, hogy mi történik Romániában, csak valamilyen formában végre megtarthassák a The International aktuális kiírását. Ez pedig egyelőre a játékos közösség, a csapatok és a világbajnokság szembeköpése, a tudat miatt pedig, hogy 10 éve a rajongók ezt a versenysorozatot magasan a többi fölé emelték, hiszen egyik másik játékban sem osztanak szét ennyi pénzt egy versenyen, még fájóbb ez az egész történet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!