Minden játékban bajnokot avatott a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada

Lezárult a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada, amely 8 játékban 10 bajnokot avatott.

7 hónapon át tartott Magyarország legnagyobb virtuális versenysorozata, a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada. 8 játékban követhettük figyelemmel hazánk legjobb csapatait és játékosait, az év elejétől kezdve a Hungarian Pro Clubs League téli szezonjától kezdve egészen szeptember végéig, mikor a VALORANT döntővel ért véget az évad. Cikkünkben visszatekintünk, kik voltak az egyes játékok legjobb csapatai és játékosai.

League of Legends

8 csapat részvételével indult el április 25-én az oda-visszavágós csoportkörben megrendezett alapszakasz, amelyen nagy küzdelmet láthattunk a rájátszásba kerülésért. A csoportkört nagyon magabiztosan nyerte a Team Plague, mögötte a Honvéd, és a Golden Fox Esport zárt a 2. és 3. helyen. A 4. helyért helyosztót kellett játszania a KmK Esportnak és a Wonder Stag e-Sportnak is, melyet előbbi csapat nyert meg.

A rájátszáson aztán az első elődöntőben a hajszál híján bejutó KmK Esport felülmúlta az alapszakaszt domináló Team Plague-et 2-1 arányban, míg a másik elődöntőben a Honvéd diadalmaskodott 2-0 arányban a Golden Fox ellen. A bronzmérkőzést viszont a Golden Fox nyerte meg, a döntőben pedig a Honvéd a KmK Esportot is két vállra fektette, így ők lettek a K&H MN3B LOL bajnokcsapata.

Végeredmény

  1. Honvéd (Kubu, Malacko, Nafkelah, Automatik, Sanity, PykelRick)
  2. KmK Esport (Xeanny, Frenzy, Sk1nzor, Matebuff, hextasy)
  3. Golden Fox Esport (Rebirth, Frost, Tadeusz, yaztrom, Tocke)

Rainbow Six Siege

Pár nappal hamarabb, mint a League of Legends, április 23-án rajtolt el az alapszakasz. A hasonlóan oda-visszavágós csoportkör 1. helyén a High Coast Esports zárt, velük együtt a Nice Gaming, a WiLD MultiGaming, és az Illés Akadémia Spirit jutott még tovább.

A papírforma az első elődöntőben érvényesült, 2-0 arányban nyert a High Coast az Illés Akadémia Spirit ellen, a másik elődöntőben viszont a WiLD bizonyult jobbnak a Nice Gaminggel szemben ugyanilyen arányban. A bronzmeccsen nem kímélték egymást a csapatok, mind az 5 mérkőzést kijátszották a Best of 5-ben, amelyet 3-2-re a Nice Gaming nyert, a döntőben viszont 3-0 arányban a High Coast Esports diadalmaskodott a WiLD MultiGaminggel szemben.

Végeredmény

  1. High Coast Esports (DogeFather, Flexy, Lurifax, Hedsut, W1oza)
  2. WiLD MultiGaming (TRIFT, Herkii, zhoxk, Ghostic, Gorii)
  3. Nice Gaming (Szikaly, Sukár, Rexhun999, Fantazy, vDestroyzz)

Sim Liga Gran Turismo Sport

A Sim Liga GTSport versenyén az utolsó versenyhétvégéje döntött végül arról, ki lesz a bajnok, amelyre a választ már az első futam megadta. Spa-Francorchamps pályáján küzdött a bajnoki címért Blazsán Patrik és Szarka Zsolt, akik közül előbbi 10 pontos előnyében nyugodtabban versenyezhetett, és végül az első futamon nemcsak a pole pozíció, hanem a futamgyőzelem is az övé lett, ezzel pedig megvédte tavalyi címét.

Végeredmény

  1. Blazsán Patrik
  2. Szarka Zsolt
  3. Báder Benjamin

VALORANT

Első alkalommal került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság alatt a VALORANT verseny. Az alapszakaszban (kis túlzással élve) féltávra két csapat, a Team Horizon Reapers és a WiLD MultiGaming rájátszásbeli részvétele szinte biztossá vált, a vége felé haladva a Honvéd is csatlakozni tudott hozzájuk, a 4. helyért viszont nagy küzdelmet láthattunk, amelyet végül a Békéscsabai E-sport Egyesület tudott megszerezni.

A rájátszás elődöntői egyaránt hozták a papírformát, a WiLD a BEE-t, a THR pedig a Honvédot verte meg egyaránt 2-0 arányokban. A bronzmérkőzés és a döntő viszont egyaránt óriási thrillert hozott: előbbin a BEE 2-0-ra is vezetett, a Honvéd azonban ezt kiegyenlítette, az 5. mérkőzésen viszont ismét a BEE nyert és ők lettek a bronzérmesek. A döntő pedig ugyanúgy 5 mérkőzésen dőlt el, és a legkisebb hibát is kegyetlenül büntette az ellenfél. A bajnok végül a WiLD MultiGaming csapata lett.

Végeredmény

  1. WiLD MultiGaming (Kwixy, Chadi, hussaR, arbie, ikke)
  2. Team Horizon Reapers (Tigene, GabsoN, Haxtrax, Truve, crazyd33R)
  3. Békéscsabai E-sport Egyesület (shortmonkei, WheelsOnFire, JIB, KELO, s4id)

Rocket League

Társult ligaként a Hungarian Open is a K&H MN3B játéklistáját gazdagította. A 16 csapatos alapszakaszból 2 csapat automatikusan, míg további 6 csapat a rájátszáson keresztül juthatott be a bajnoki címért megrendezett Négyes Döntőre. Az A csoport élén (félig-meddig a papíformát is borítva) a Necrotic Esport zárt, míg a B csoportot magabiztosan nyerte a Budapest Five. A rájátszás győztes ágáról az A csoport 2. helyezettje, az MTK Budapest kvalifikált elsőként, míg az alsó ágról ugyanezen nyolcas 3. helyén végző Future Gaming jutott tovább.

A Négyes Döntőn elképesztő formát tudott előhúzni a Budapest Five és bár több mérkőzését is szoros eredménnyel, de megnyerte, így ők lettek a bajnokok. Ezüstéremmel az MTK Budapest zárt, míg bronzérmes kis meglepetésre, ám cseppet sem érdemtelenül a Future Gaming csapata lett, akik az A csoport 3. helyéről jutottak el az összesített 3. helyig is!

Végeredmény

  1. Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy)
  2. MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.)
  3. Future Gaming (m1lan, Mstr, Peny, SusziX)

Hungarian Pro Clubs League

Két platformon, Xboxon és PS-en is "kereste a verseny" hazánk legjobbjait. PS-en nagyon szorosan alakult a hajrá, egyetlen ponttal előzte meg végül a Puskás Akadémia eSportDVSC eSportot a tabellán - és úgy is tűnt, hogy fordítva fognak elhelyezkedni a tabellán a csapatok, az utolsó mérkőzésén a Grosics Alapítvány ellen a hosszabbításban rúgott góllal nyerte meg az egymás elleni összecsapást a Puskás és nyerte meg végül a bajnokságot.

Xbox platformon már kevesebb izgalomnak lehettek szemtanúi a nézők, a Borsodesport 14 pontos előnnyel zárt a második helyezett Dirty Eleven előtt.

Végeredmény

PlayStation

  1. Puskás Akadémia eSport
  2. DVSC eSport
  3. TrollFoci Hálószaggató eSport

Xbox

  1. Borsodesport
  2. Dirty Eleven
  3. Forsakens

FIFA HUNESZ Masters

A FIFA HUNESZ Masters is két platformon, Xboxon és PS-en került megrendezésre. A négy külön eseményből álló versenyen a játékosok folyamatosan gyűjtögethették a pontokat, közülük pedig a legjobb 8-8 játékos juthatott be a szezon végi fináléba. Ezen sorozatban PS4-en végül Pavlovics Márk lett a bajnok, míg Xbox One konzolon Brandt Rajmond bizonyult a legjobbnak

Végeredmény

PlayStation

  1. Pavlovics Márk
  2. Hajdu József Péter
  3. Szentgyörgyvölgyi Örs

Xbox

  1. Brandt Rajmond
  2. Borkai Ádám
  3. Seregély Bence

Sim Liga iRacing

Az utolsó futamokig kellett várni, hogy eldőljön, ki lesz a K&H MN3B Sim Liga iRacing versenyének bajnoka. Az izgalmakat csak tovább garantálta, hogy a kétszeres Kamion-Európa-bajnok Kiss Norbert is a mezőny egyik tagja volt. A bajnok végül 306 ponttal Tóth Dávid lett, ezüstéremmel Danis Richard zárt 264 ponttal, míg a bronzérmet Kiss Norbi szerezte meg, 245 ponttal.

Végeredmény

  1. Tóth Dávid
  2. Danis Richard
  3. Kiss Norbi

Gratulálunk mi is minden dobogós- illetve bajnokcsapatnak és -játékosnak is az eredményeikhez!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!