RLCS: Az utolsó őszi eseményen derül fény a további Major-résztvevőkre

RLCS: Az utolsó őszi eseményen derül fény a további Major-résztvevőkre

A hétvégén véget ér az őszi szezon "alapszakasza".

2021. november 19-étől 21-ig tart a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es szezonjában a 3. őszi regionális esemény. Az előző hétvégén Észak-Amerika rendkívül idegőrlő körülmények közepette avatott bajnokot (amely csapat végül a G2 Esports lett), míg Európában legutóbb a Dignitas örülhetett.

Még senkinek sem dőlt el a sorsa Európában

Észak-Amerikához hasonlóan az öreg kontinensről is 5 csapat harcolhatja ki részvételét a decemberi, Stockholmban megrendezendő Őszi Majorön. Jelenleg az élen a Digntias (541p), a Team BDS (490p), az Endpoint CeX (451p), a Misfits Gaming (390p) és a SMPR Esports (340p) áll, azonban közülük bármelyik lecsúszhat az offline döntőről, ugyanis a 13. helyen álló Team Queso is 120 ponttal van lemaradva, egy csoportkörből való tovább nem jutás pedig akár azt is jelentheti, hogy az a csapat búcsút inthet a legjobb 5-be kerülésnek. Bármely csapat bebiztosíthatja a részvételét egy 1. helyezéssel, ellenkező esetben nagyon erősen kell nézni a riválisok eredményeit.

Azzal, hogy nem tudta kiharcolni továbbjutását a zárt selejtezőből, biztosan lemarad a Majorről a Natus Vincere és a Guild Esports, míg az egyszeres világbajnok, az olasz Kuxir97 hosszú idő után szerepel ismét az RLCS küzdelmeiben a Kuxir's Minions csapatát erősítve. A Majorre való kvalifikáció ugyan matematikailag sem jöhet össze a triónak, egy jó szereplés azonban megágyazhat egy sikeresebb téli folytatásnak is akár.

A csoportkör első fordulója péntek 17:00 órakor kezdődik, az alábbi párosításokkal:

  • Dignitas vs. Kuxir's Minions
  • Team BDS vs. FC Barcelona
  • Endpoint CeX vs. Vodafone Giants
  • Misfits Gaming vs. Team Queso
  • SMPR Esports vs. SK Gaming
  • Team Vitality vs. Williams Resolve
  • Heroic vs. Karmine Corp
  • 00 Nation DNB vs. Evil Geniuses

Az európai 3. őszi regionális esemény résztvevői (forrás: Liquipedia)

Majdnem teljes az ázsiai pótselejtező mezőnye, Dél-Amerikában még nyílt a harc

Dél-Amerika

16 csapattal veszi kezdetét a küzdelem Dél-Amerikában, ebből a régióból viszont csak két férőhely kiadó a Majorre. A ponttáblázatot jelenleg az eRa Eternity vezeti 540 ponttal, a második helyen pedig a FURIA Esports áll 491 egységgel, de mindössze egyetlen ponttal lemaradva, 490-nel harmadik a Noble Esports. Óriási küzdelem várható tehát a kvalifikációs helyekért, amelyekre szintén még eséllyel pályázik a Novus Aevi (400p), a Dream Conspiracy (390p) és a Vegas Inferno (390p) is.

Északkelet-Ázsia

A korábbi időzónák miatt cikkünk megjelenésekor ebben a régióban már véget ért a csoportkör. Az eddigi mindkét regionális eseményt 1. hellyel záró Tokyo Very Esports magabiztosan, 3 győzelemmel zárta élen a csoportkört, ez pedig azt jelenti, hogy a rájátszás eredményeitől függetlenül biztosan ott lehetnek az ázsiai pótselejtezőben, a ponttáblázaton kiharcolt előnyük pedig olyan nagy, hogy biztosan nekik lesz ősszel a legtöbb pontjuk. A másik, pótselejtezős férőhelyért viszont elképesztő küzdelem várható, 100 ponton belül 5 csapat áll, így akár az is lehet, hogy helyosztó mérkőzést kell egyáltalán játszani.

AZ ALÁBBI OLDALAKON KÖVETHETITEK FIGYELEMMEL A MÉRKŐZÉSEKET

EURÓPA

DÉL-AMERIKA

ÉSZAKKELET-ÁZSIA

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!