Íme 2021 5 legjobb YouTubere

Íme 2021 5 legjobb YouTubere

Rendkívül sok, olykor felejthetetlennek bizonyuló tartalommal gazdagodtunk idén, ezen összeállításban az 5 legjobb tartalomgyártóra és munkásságára tekintünk vissza.

Ha a közösségi médiáról van szó, a YouTube a legnépszerűbbek és legismertebbek között biztosan ott van. Az idei évben azonban rákapcsolt a videómegosztó-portál, ugyanis a streaming világban is igyekszik megvetni a lábát, több influenszert is "leigazolt" a platformra. Előtte is azonban bőven voltak olyan csatornák, amelyek folyamatosan, olykor akár önmagukat is felüllicitálva igyekeztek élen járni a szórakoztatásban.

A Dexerto összeállított egy toplistát a legjobb YouTuberekből, akik végül az alábbiak lettek:

#5 - Valkyrae

A 2020-ban a platformmal exkluzivitási szerződést aláíró Rachell "Valkyrae" Hofstetter több módon is letette idén a névjegyét. Saját csatornája mellett azonban igyekezett szélesíteni munkásságának körét: szerepet vállalt Machine Gun Kelly DAYWALKER! című számának hivatalos videoklipjében, de piacra dobott többek között gaming székeket is, és ráadásul a 100 Thieves társtulajdonosa is lett. Többek között ezeknek is köszönhette 5. helyét a listán.

#4 - Dr Disrespect

Viharos körülmények között kényszerült elhagyni a Twitchet Guy "Dr Disrespect" Beahm, aki azóta megtalálta új otthonát a YouTube-on, ott pedig csatornája az egyik legnépszerűbbé is vált. Rendszeresen élőben közvetíti, ahogy épp legjobb barátaival, TimTheTatMannel és CouRage-dzsel épp játszanak valamivel - akik szintén áthelyezték székhelyüket a lila platformról a YouTube-ra. A Doki úr ráadásul a közelmúltban jelentette be, hogy megalapította saját játékstúdióját, úgy összességében az egész éves munkája gyümölcse pedig egy 4. hely a toplistán.

#3 - Coffeezilla

Ha az internetes drámáról van szó, úgy Coffeezilla ezek felderítésében az élen jár. 2021-ben azzal lett ismert a YouTuber, hogy a lehető legnagyobb alapossággal igyekezett utánajárni egy kriptovaluta-csalásnak, melyben nagyon sok influenszer vett részt. Ezek a kriptovaluták ugyanis másra nem voltak "jók", mint hogy az ismertebb tartalomgyártók jó pénzért hirdetik őket, a potenciális befektetők viszont ha profitálnak is belőle, arányaiban már nem jártak volna jól. Coffeezilla volt az egyik olyan YouTuber, aki lerántotta a leplet erről az egészről.

A tartalomgyártó ezt még egy YouTube Rewind-paródiának is illő videóval is megspékelte, az ünnepeket megelőzően, kemény munkája pedig egészen a 3. helyre repítette a toplistán.

#2 - ZHC

A múltban inkább más influenszerek otthonait kipofozó ZHC az idei évben már saját tartalmaira összpontosított. Ő vezette például a platform egyik legismertebb műsorának, az Instant Influencer-nek a második évadát, amely egy művészibb fordulatot vett az előző szezon után.

A 23 millió feliratkozóval rendelkező ZHC a követőit rendkívüli kreativitásról tanúbizonyságot tevő munkásságának is köszönhető, ezzel pedig a toplista 2. helyén zárt.

#1 - MrBeast

Aki aktívan követte Jimmy "MrBeast" Donaldson munkásságát, az talán már a lista elolvasása előtt sejthette, hogy ő fog az 1. helyen végezni. Több jótékonysági szervezetnek is vagy alapítója, vagy a nevét adja hozzá, többek között egy sakkversenyen is gyűjtöttek pénzt a rászorulóknak, de a TeamSeas projektnek is több millió dollárt adományozott, akiknek az a célja, hogy megtisztítsák az óceánokat a hulladéktól. Ezen kívül más influenszerekkel elindította saját éttermét, a MrBeast Burgert, de persze a szórakoztatásban is igyekezett a legjobbját nyújtani: megépítette például a Squid Game (Nyerd meg az életed) sorozatban látott játékokat, és 456 játékossal a versenyt is lebonyolította. Ez utóbbiért ugyan a rajongók kritizálták őt, ám a sorozat rendezőjének, Hwang Dong-hyuknak tetszett a YouTuber videója.

MrBeast folyamatosan igyekezett a saját maga által magasra tett lécet nemcsak megugrani, hanem ha ez sikerült, még magasabbra emelni, így ezek után megérdemelte a 2021 legjobb YouTubere címet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(képek forrása: Dexerto)

Kövess Minket!