RLCS: Második állomásához érkezett a téli szezon a tengerentúlon

RLCS: Második állomásához érkezett a téli szezon a tengerentúlon

Féltávhoz érkezik Észak-Amerikában és további 3 régióban az RLCS téli szezonja. Megvédi-e címét az NRG, vagy másik csapat ünnepelheti majd az 1. helyet?

2022. január 28-án veszi kezdetét a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es évadában a téli szezon második regionális eseménye Észak-Amerikában, Óceániában, Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. Két héttel ezelőtt az NRG Esports bajnoki címével zárultak a küzdelmek, míg a múlt hétvégén Európa legjobbja végül a selejtezőkön rajtoló Team Queso lett.

NRG másodszor, vagy más csapat először?

Sikerült túltennie magát az előző eseményen a Team Envy-nek, a D csoport 4. helyén záró csapat a zárt selejtezőket sikerrel véve ismét ott lehet Észak-Amerika legjobb 16 csapata között, a négyszeres világbajnok Turbopolsával felálló gárda azonban ennél komolyabb célkitűzésekért küzdene inkább. Azonban már a csoportkör komoly küzdelemre fogja kényszeríteni őket, többek között a G2 Esports-szal, illetve a két héttel ezelőtt őket legyőző Susquehanna Soniqsszal is egy négyesbe kerültek. A B csoport is tartogat izgalmakat bőven, ugyanis a FaZe Clan és az Oxygen Esports is összekerült – ez a két csapat az 1. eseményen, még külön-külön csoportokban saját kvartettjük 1–1. helyein zártak.

Hasonló forgatókönyv alakulhat ki az A csoportban is, a Version1 (B csoport 1. hely) és az NRG (A csoport 1. hely) is összekerült, a Rogue viszont (melynek szintén nem alakult túlságosan szépen az előző torna) könnyen beleszólhat a két csapat dolgába. Az NRG-nak ezeket a zavaró tényezőket már csak azért is éri meg kizárni, mert egy újabb 1. hely nemcsak duplázást jelentene, hanem nagyon jó esélyeket is a Téli Majorön való részvételre.

Az észak-amerikai 2. téli regionális esemény csoportbeosztásai és a párosítások menetrendje (forrás: Liquipedia)

Botlott az óceániai címvédő, saját rekordját javíthatja meg a szaúdi bajnok

Óceánia

Az időeltolódás miatt Óceániában mostanra már befejeződtek a csoportkör küzdelmei, és a legjobb 8 mezőnye is kialakult.  A Wildcard Gaming és a Ground Zero Gaming két héttel ezelőtthöz képest ismét az A cosportba került, ám míg akkor a Wildcard nyert, a Ground Zero vissza tudott vágni, így ezúttal ők zártak a négyes élén. Csoportelsőként zárt még a Renegades, a Juicd Bandits és a R!OT Gaming, így ezt azt jelenti, hogy az előző eseményen győztes Dire Wolves az alsóágról kénytelen indulni szombaton. Első párharcukat már megnyerték, de még további 6-ot kellene vereség nélkül, ha duplázni szeretnének.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Újabb nemzetek debütáltak az RLCS küzdelmeiben, ezúttal Egyiptom is szurkolhat legjobb játékosainak, a Fox Gamingnek könnyű dolga viszont nem lesz, ugyanis a rekordbajnok Sandrock Gaminggel kerültek egy csoportba. A Sandrock - azáltal, hogy múlt héten a Tokyo Verdy vereséget szenvedett az APAC Északi régió küzdelmei során - az egyetlen csapat, mely még nem talált legyőzőre regionális eseményeken. Ha más nem, ennek megtartása motiválhatja oKhaliDékat.

Délkelet-Ázsia

Folytatta domináns szereplését a 3Rats (korábban Alke, majd Pulse), miután a téli 1. eseményen való győzelmükkel összességében négyből már négy elsőségnél járnak. Két héttel ezelőtt ráadásul hibátlan mérleggel, mindhárom párharcukat 3-0-ra megnyerve zárták a csoportkört, így kisebb meglepetés lenne, ha végül nem ők érnének oda a dobogó legfelső fokára a rájátszás végén.

AZ ALÁBBI OLDALAKON KÖVETHETITEK FIGYELEMMEL A MÉRKŐZÉSEKET

ÉSZAK-AMERIKA

ÓCEÁNIA

KÖZEL-KELET ÉS ÉSZAK-AFRIKA

DÉLKELET-ÁZSIA

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!