RLCS: A hétvégén véget ér a téli szezon a tengerentúlon is

RLCS: A hétvégén véget ér a téli szezon a tengerentúlon is

A Super Bowl miatt 1 hét szünetet tartott a világbajnokság, ezen a hétvégén viszont véget ér a téli szezon Észak-Amerikában.

2022. február 18-án gurulnak ki a játékosok a Rocket League Championship Series (RLCS) 2021-22-es évadában a téli szezon harmadik regionális eseményén Észak-Amerikában, Óceániában, Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. Az előző eseményen a G2 Esports örülhetett győzelemnek, míg Európában a 2. regionális megmérettetés a Team BDS sikerét hozta.

Mely csapatok csatlakoznak az NRG-hoz a tengerentúlról?

Mindössze két regionális esemény elegendőnek bizonyult az NRG Esportsnak, hogy biztosítsák férőhelyüket a Téli Majorön. Észak-Amerikából 5 csapat harcolhatja ki a részvételét még a tornán, így 4 férőhely kiadó még a Los Angeles-i megmérettetésre.

Jelen pillanatban a táblázat első 5 helyén az NRG Esports, a G2 Esports, a FaZe Clan, a Spacestation Gaming és az Oxygen Esports helyezkednek el, azonban több csapat is jó esélyekkel pályázik még a kvalifikációra. Nem sokkal van lemaradva a Version1, a Rogue és a Shopify Rebellion sem. Kissé reménytelennek tűnik a helyzete a Complexity Gamingnek és a Team Envy-nek, így könnyen megeshet, hogy az Őszi Majorön ugyan részt vett mindkét gárda, a télit ki fogják hagyni.

A sorsolás sem könnyíti meg túlzottan a helyzetüket: mindkét gárda több más nagyágyúval is egy négyesbe került: a Team Envynek az AllMid, FaZe Clan és a Rogue, míg a Complexitynek a Spacestation Gaming, a Torrent és az XSET jutott ellenfélül. Egy csoportelsőség megjavítaná az esélyeiket a kvalifikációra, ehhez viszont kell tőlük a bravúr. Az NRG Esports az A csoportba került a Randoms, a Shopify Rebellion és a Version 1 csapataival együtt, a C jelű kvartettben pedig a Charlotte Phoenix, a G2 Esports, az Oxygen Esports és a Susquehanna Soniqs feszül majd egymásnak.

Az észak-amerikai 3. téli regionális esemény csoportbeosztásai és a párosítások menetrendje (forrás: Liquipedia)

Óceániában egyelőre a papírforma érvényesül; további 3 régióból derülnek ki a Major-résztvevők

Óceánia

A régióban az eltérő időzónák miatt már befejezték a csoportkör küzdelmeit a csapatok. Nagy meglepetés nem született, a csoportok első helyein rendre a Renegades, a Ground Zero Gaming, a Team Bliss és a R!OT Gaming végzett, így ők indulnak a rájátszás győztes ágán magyar idő szerint szombat reggel. Az alsó ágon még a The Kibbles, a Pioneers (a korábbi Forkidden), a Big GOOSE és a Dire Wolves van még talpon.

Óceánia két csapatot küldhet a Téli Majorre. Az első két helyen a Renegades és a Pioneers áll, de árnyékként követi őket a Dire Wolves, míg a Ground Zero Gaming és a R!OT Gaming már egy kicsit nagyobb hátrányban van.

Közel-Kelet és Észak-Afrika

Az eddigi két téli eseményt egyaránt a Sandrock Gaming nyerte meg, és tekintve, hogy ősszel is csak ők végeztek az 1. helyen az egyes megmérettetéseken, nem túlzás azt állítani, hogy ezen az eseményen is ők a legesélyesebbek a végső győzelemre.

A régióból egyetlen csapat juthat csak ki a Majorre. 102 pontos előnyével a Sandrock már egy 3. helyezéssel biztosítaná részvételét, így a jelenleg második SCYTES-nak egy végső siker sem lenne feltétlen elegendő az előzéshez.

Délkelet-Ázsia

Körülbelül hasonló mondható el a 3Rats csapatára itt, mint a Sandrockra a közel-keleti régióban: kényelmes előnnyel vezetik a ponttáblázatot a régióban és az eddigi összes regionális esemény is az ő győzelmükkel zárult, így a harmadik tornán is ők a legesélyesebbek a sikerre.

Ebből a régióból közvetlenül nem juthat ki csapat a Majörre: a ponttáblázat első és második helyezettje a kelet-ázsiai rájátszáson küzdhet az egyetlen férőhelyért az északkelet-ázsiai régió két legjobb csapatával. A 3Rats és az UHUH áll jelenleg rájátszást érő pozícióban, de jó esélyekkel pályázik még a Dark Rift Esports és a God Speed is a részvételre.

AZ ALÁBBI OLDALAKON KÖVETHETITEK FIGYELEMMEL A MÉRKŐZÉSEKET

ÉSZAK-AMERIKA

ÓCEÁNIA

KÖZEL-KELET ÉS ÉSZAK-AFRIKA

DÉLKELET-ÁZSIA

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!