K&H MNEB-HO: Új bajnokot avatott az 1. esemény, az MTK Budapest végzett az élen

K&H MNEB-HO: Új bajnokot avatott az 1. esemény, az MTK Budapest végzett az élen

A címvédő Budapest Five a döntőbe se jutott, a döntő pedig óriási izgalmakat hozott.

2022. április 2-án és 3-án játszották le a csapatok a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 4. évadában a Hungarian Open 2021-22: Tavaszi 1. esemény rájátszását. Az Invitational győzteseként a Budapest Five vághatott neki címvédőként a playoffnak, a többi csapat azonban legalább ugyanennyire bízott végső sikerében.

Negyeddöntők

A negyeddöntők során a Budapest Five az Exhelp Gaminget, a Future Esports pedig a Spirit Gaminget fogadta. Mind a két mérkőzésen szoros összecsapást láthattunk, ám az Exhelp Gaming és a Spirit Gaming is több ki nem kényszerített hibát vétett, amelyeket büntetett a Budapest Five és a Future Esports is: mindkét csapat 4-0 arányban jutott tovább. Az MTK Budapest az Afterglow Esports ellen játék nélkül jutott tovább az elődöntőbe, így ők is ott lehettek a legjobb 4-ben. A nap végére maradt a WiLD MultiGaming és a Team Plague rangadója.

Mind a két csapat magas színvonalon játszott, de a WiLD MultiGaming volt a koncentráltabb, 3-0 arányban is vezetett a csapat. A 4. mérkőzésen is rendre róluk szólt a játék, a Plague azonban szépíteni tudott. A csapat pedig itt nem állt meg, további mérkőzéseket nyerve újból szépített, majd végül egyenlített is. A mindent eldöntő 7. találkozón is sokáig kellett várni az első gólra, melyet a hajrában a WiLD szerzett, így velük vált teljessé az elődöntő mezőnye.

Elődöntők

Az első elődöntőben az MTK Budapest és a WiLD MultiGaming csapott össze. A WiLD tudta hozni előző napon mutatott formáját, az MTK azonban többször tudta hibára kényszeríteni a csapatot. Az első két mérkőzésen viszont „osztozkodtak" a csapatok, így 1-1-gyel folytathatták a csapatok a 3. meccstől. Itt az MTK tudott ismét nyerni, a 4. találkozón elszenvedett vereségtől pedig vérszemet kapott a fővárosi csapat: 4-1-gyel zárták le a találkozót, ők jutottak be elsőként a döntőbe.

A második elődöntőben ádáz csatára számíthattak a nézők a Budapest Five és a Future Esports között, a szett alakulása azonban a legvérmesebb szurkolókat is meglepte: az első két találkozó a Future Esports-é lett, a vezetést pedig innentől nem engedték ki a kezükből. A harmadik és az ötödik találkozón csak szépítésre futotta a Budapest Five részéről, a hatodik találkozón viszont eldöntötte a szettet a Future: a BP5 címvédőként az elődöntőben kiesett, az MTK ellenfele pedig a Future Esports lett.

Döntő

Az első szett hasonlóan alakult az MTK számára, mint a WiLD elleni elődöntője: az első két meccset felváltva nyerték meg a csapatok, 1-1-gyel mehettünk tovább. A 4. találkozón még egy közel 5 perces hosszabbításnak is szemtanúi lehettek a szurkolók, azonban az MTK lőtt minden esetben több gólt, így az első szett 4-1 arányban az övék lett.

A második szettre viszont mintha kicserélték volna a Future Esportsot, az első két mérkőzést meg is nyerte a csapat, és egészen hajráig vezetett is összesítésben, 3-2-es előnyüknél szettpontjuk volt az összesítésbeli egyenlítésre. Az MTK Budapest azonban előbb kiegyenlítette az állást, majd a 7. találkozón győzelmet aratva 4-3-ra a szettet, összesítésben a döntőt 2-0-ra nyerte meg.

A rájátszás végeredménye:

A verseny ezen a hétvégén a 2. esemény nyílt selejtezőivel folytatódik, amelyen akár ti is részt vehettek. Az alábbi cikkben, vagy a verseny Smash.gg oldalán további részleteket tudhattok meg a selejtezőkről, amelyből 2 is megrendezésre kerül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!