A világ legjobb csapata már biztosan ott lesz a BLAST World Finalön

A világ legjobb csapata már biztosan ott lesz a BLAST World Finalön

A FaZe az első csapat, aki már biztosan résztvesz 2022 utolsó nagy versenyén, a BLAST Premier World Finalön.

Az ESL Pro League 15. szezonjának trófeája nem csak azzal járt a FaZe számára, hogy az IEM Katowicén ki-beugró játékosokkal mutatott szintet is meghaladták. Egyrészt a HLTV EPL utáni ranglistáján megelőzték a NAVI-t, ezzel négy év után ismét a világ legjobb csapata lettek. Másrészt kvalifikálták magukat az év utolsó nagy versenyére, a decemberi egymillió dolláros összdíjazású BLAST Premier World Finalre is.

A FaZe éve nem is indulhatott volna ennél jobban: kettőből két nagy versenyt nyertek, ropzzal még nem veszítettek tétmeccsen, a világ legjobbjai lettek. Amikor az év elején csatlakozó észt játékost kérdezte az EPL után a HLTV, akkor azt mondta, hogy a csapata számára „a határ a csillagos ég” és a Majorhöz közeledve ennyi pozitív jelet egy felállás körül – a NAVI stockholmi szereplését leszámítva – ritkán láttunk a CS:GO-történelem 10 esztendeje során.

A BLAST Premier World Finalön nyolc csapat vehet részt december 14-18. között. A FaZe mellett az EPL 16. szezonjának, a BLAST tavaszi és őszi döntőinek, valamint a PGL Major Antwerpennek és a még be nem jelentett (várhatóan riói) őszi Majornek a győztesei kapnak direkt meghívást. Rajtuk kívül még két csapat a World Final ranglistán gyűjtött pontok alapján juthat ki, amelyek az említett versenyeken elért helyezésekből adódnak össze 2022 során.

A BLAST Premier Spring Final június 14-19. között lesz az IEM Dallas után. Itt a FaZe, a NAVI, a G2, a Vitality, az OG és a BIG már biztos résztvevők, melléjük még egy európai és egy amerikai felállás csatlakozik majd a Showdownon keresztül. Az eseményt élőben követhetitek majd az Esport1TV kínálatában.

Borítókép: HLTV

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!