Kiválasztották a magyar TEKKEN 7 válogatott játékost, aki ott lehet az Eb-n és a vb-n

Kiválasztották a magyar TEKKEN 7 válogatott játékost, aki ott lehet az Eb-n és a vb-n

Egy rendkívül tapasztalt játékos léphet majd a virtuális ringbe hazánk színeiben a 14. IESF vb-n és a közelgő azerbajdzsáni Eb-n.

Magyarország ezúttal is részt vesz a nemzetközi e-sport világbajnokságon és idén ismét helyet kapott a TEKKEN 7 az e-sport versenyjátékok között.

A 14. IESF World Esports Championships idei megmérettetéseit Indonéziában, Balin tartják meg november végén, viszont előtte helyszíni selejtezők várnak a játékok képviselőire. Leghamarabb a Rocket League és a TEKKEN 7 válogatott versenyzői küzdhetnek meg egy kiemelt helyszíni eseményen május 26. és 29. között, az Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban megrendezendő Európa-bajnokságon.

A TEKKEN 7-es nemzeti válogatóversenyt sajnos vissza kellett vonni az Eb közeledtével, ezért a HUNESZ Versenybizottsága választotta ki hazánk képviselőjét. A szakmai döntés Kokics „Flow” Imre TEKKEN 7 játékosra esett, így ő indulhat a virtuális verekedős játékban a Magyar E-sport Válogatott színeiben a tornán. Flow 2011-ben kezdett el komolyan versenyezni, kimagasló nemzetközi tapasztalata van, illetve a legjobb eredményei között van 4 magyar bajnoki cím, a 13. helyezés Lengyelország legnagyobb versenyén, és a 3. hely a 2019-es V4 Future Sports Festival bajnokságán.

Összesen 23 ország vesz majd részt a május végi megmérettetésen Bakuban — a felkészülés a verekedős játékok komoly versenyeire kizárólag személyesen ajánlott, ezért a magyar játékos sem tesz másként. A lehető legjobb versenyeredmény érdekében a hazai legjobb TEKKEN 7 játékosok közül hárman fogják megizzasztani Flow-t magas szintű mérkőzésekkel. A felkészülést élő közvetítésben nézhetitek majd az Esport 4 TV csatornán. Ők lesznek Flow kihívói május 14-én 15 órától:

  • LejCsábla → a tavalyi válogató II. helyezettje
  • DragonKaen → a hazai TEKKEN-esek legváltozatosabb játékosa
  • GenZo → a 2021-es Magyar E-sport Válogatott játékosa a TEKKEN 7-ben

Kövess Minket!