Javítana a Rocket League szerverek minőségén a Psyonix

Javítana a Rocket League szerverek minőségén a Psyonix

A 6. szezon féltávjánál megosztotta a Psyonix, mire is számíthatunk a folytatásban, illetve az ezt követő 7. szezonban.

Terjedelmes hosszúságú blogbejegyzést osztott meg május 12-én, csütörtök este a Psyonix a Rocket League hivatalos weboldalán. Ebben a „Community Update"-ben szerettek volna reagálni a közösség kritikáira, véleményeire, ötleteire, és nem is fogta vissza magát a fejlesztőgárda: szóba került többek között például a közelmúltban publikált (azóta már nem elérhető) játékmód, a Knockout Bash; a 6. kompetitív szezonnal kapcsolatos visszajelzések; a szerverek állapota; illetve a napokban megújított voice chat is.

Knockout Bash

Először is köszönetet mondtak azoknak, akik kipróbálták a játékmódot, külön kiemelve azokat, akik a Knockout Bash Subredditjén is megosztották visszajelzéseiket. Minden véleményre nem szerettek volna reagálni, két fontos pontot azonban kiemeltek:

  • Bár sokan első-második mérkőzésükön jól tudtak alkalmazkodni az új környezethez, elismerték hogy egy ennyira radikális játékmód talán kaphatna egy tutorial pályát is;
  • A másik autójának megragadása pedig talán túl erősnek bizonyult a szimpla támadással és blokkolással szemben.

A 6. szezonnal kapcsolatos vélemények

Márciusban vette kezdetét a 6. kompetitív szezon (mely az ingyenessé válás előttieket is beleszámolva már a huszadik). Konkrét jövőbeli változásokat nem szerettek volna említeni, az alábbiakat viszont leszögezték:

  • Elismerték, hogy a szezonnal érkezett Neo Tokyo (Comic) aréna sokak tetszését nem nyerte el, ezért kivették a kompetitív játékmódok pályái közül, a véleményeket pedig figyelembe veszik majd a jövőbeli arénák készítésénél;
  • A 6. szezonnal érkező tárgyak is szóba kerültek. A Tooth Scary kerék sok játékost ijesztett meg, míg a Nomster gólrobbanás nagy népszerűségre tett szert;
  • Nomad autót is sokan használják, mert "ez a krumpli" nem épp a megszokott formával készült el.
  • Végül pedig elfogadták a felemás véleményeket is az 5. szezon jutalmai kapcsán. Sokaknak tetszett, hogy gólrobbanás volt a jutalom, míg mások azt kívánták, hogy a rankikont hagyják el belőle, és csak az adott szín maradjon meg.

Tervek a 7. szezonra

A bejegyzés nagy része a visszajelzésekre épült, kettő olyat ki is emeltek, melyen változtatni szeretnének:

  • Az egyik Reddit-poszt azt kifogásolta, hogy bizonyos helyzetekben nem épp a legszerencsésebb opció van alapértelmezetten kiválasztva. Ha például az a kérdés, hogy „Ki akarod-e nyitni ingyenesen a dropot?", vagy "Lecsatlakoztál a szerverről, szeretnél újra csatlakozni?", akkor ne a Nem opció legyen kijelölve, míg ha az Item Shopban, vagy egy Blueprintet nézel, akkor ne az Igen legyen, amivel ráadásul még kreditet is költ a játékos.
  • Egy másik pedig azt jelezte vissza Twitteren és Redditen is, hogy különböző arénákon eltérő erővel pattan vissza a labda a falról. Elismerték, hogy itt mulasztás történt, a hibát pedig kijavítják a 7. szezonra.

További témák

Végezetül pedig a Psyonix említést tett a szerverekről, a kibővített játékosbejelentő funkcióról, illetve a Voice Chatről is.

  • A szerverek állapotáról hosszú ideje zajlik vita, ezek állapotát pedig a Psyonix is folyamatosan figyeli. Ebben kérik a játékosok segítségét is, hogy ha problémás szervert találnak, használják a Report Server gombot, mert minél több bejelentést kapnak, annál könnyebben tudják azonosítani a problémákat.
  • Folyamatosan figyelik a kibővített játékosbejelentő funkciót is, ahol részletesebben tudjuk bejelenteni, pontosan miért találtuk problémásnak egy játékostársunk viselkedését. Ebben köszönik a játékosok segítségét, illetve bátorítják, hogy ha bármely társ toxikusan viselkedik, vagy trollkodik, jelentsük be.
  • Végezetül pedig köszönik a türelmet a Voice Chat-rendszer kapcsán is, és örülnek, hogy sokan is használják.

Bejegyzésüket pedig azzal zárták, hogy a jövőben is szívesen várják a visszajelzéseket a játék Reddit-oldalán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!