Magyar E-sport Válogatott - Rocket League: „Minden ország az első helyre fog pályázni, ahogy mi is

Magyar E-sport Válogatott - Rocket League: „Minden ország az első helyre fog pályázni, ahogy mi is"

A közelgő Európa-bajnokság alkalmából kerestük meg a magyar Rocket League-válogatott játékosait néhány kérdéssel.

Az Európai Esport Szövetség (EEF) márciusban jelentette be, hogy a 2022-es Európa-bajnokságon a Rocket League is ott lesz, mint versenyjáték, ezen pedig a magyar e-sport válogatott is részt vesz. A bakui Crystal Hall Arénában május 25-28. között megrendezésre kerülő Eb-n a hazai színeket Yem Richárd „richmond", Zubor Ádám „Gogi", valamint Bartha Zoltán „CokeHUN" fogják majd képviselni, ezen alkalomból kerestük meg őket egy interjúval.

A nemzeti válogató versenyen veretlenek tudtatok maradni, még a Budapest Five sem tudott megállítani titeket. Hogyan készültetek a versenyre?

„Pár nappal a selejtező előtt kezdtünk el együtt gyakorolni és reménykedtünk a továbbjutásban. Régebben sokat játszottunk együtt, úgyhogy nem volt szokatlan a környezet, lehet ez is segített."

Milyen érzés volt, miután megnyertétek a hazai válogatót és tudatosult bennetek, hogy ti alkothatjátok majd a magyar Rocket League-válogatott keretét?

„Egyértelműen örültünk, hogy mi képviselhetjük Magyarországot. Egy ideig úgy volt, hogy nemzetközi selejtezőt kell játszanunk a LAN részvételért, de amikor megtudtuk, hogy erre nincs szükség és fixen kint vagyunk óriási öröm járt át minket."

2019-ben és 2020-ban CokeHUN-t, illetve richmondot láthattuk már a magyar válogatott zászlaja alatt küzdeni Lengyelországgal és Litvániával szemben (mindkét rivális ellen győzelmet sikerült elérni), milyen érzés a visszatérés?

„Emlékszünk, hogy az akkori válogatott mérkőzések rekord nézettséget döntöttek a magyar közvetítésen. Rengetegen szurkoltak nekünk, és nagyon összehozta az embereket a tény, hogy Magyarország játszik. Megtisztelő érzés lesz újra Magyarországot képviselni, és reméljük, hasonló atmoszférát fog teremteni, mint a múltkori válogatott mérkőzések."

A válogatotton kívül is egy csapatot alkottok, vagy külön színekben szoktatok versenyezni?

„Gogi és Richmond az MTK Budapest csapatában játszik, míg CokeHUN a Future Esports-ban."

A verseny hazánktól messze, Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban lesz. Van-e bennetek izgulás, vagy bármi, hogy ilyen messzire utazhattok, hogy nemzetközi vizeken játszhattok?

„Nagyon várjuk már, biztosan hatalmas élmény lesz. Izgatottak vagyunk az eseménnyel kapcsolatban, reméljük megfelelő körülmények között fogunk tudni játszani és minden gördülékenyen fog menni."

Mit vártok a bakui döntőtől, milyen célkitűzésekkel vágtok neki a megmérettetésnek?

„Valószínűleg minden ország az első helyre fog pályázni, ahogy mi is. Egy dobogós helyezéssel elégedettek lennénk, de mindent megfogunk tenni, hogy kihozzuk a maximumot magunkból."

A válogatott felállása kapcsán Szegő Pétert, az MTK Budapest e-sport szakosztályának vezetőjét is megkerestük, aki szintén izgatottan várja a csapat szereplését.

„Nagy öröm számunkra, hogy az MTK Budapest esport versenyzői alkotják a gerincét a bakui Európa-bajnokságra készülő Magyar Rocket League Válogatottnak. Yem Richárd és Zubor Ádám a hazai Rocket League mezőny kiemelkedő alakjai, hosszú évek kemény munkájával érkeztek el e-sport karrierjük fontos állomásához és büszkén fogják képviselni Magyarországot ezen a rangos versenyen.
Köszönjük a Magyar E-sport Szövetség hathatós támogatását és ezúton is sok sikert kívánunk Ricsinek, Ádámnak és az EB-re kijutó összes magyar versenyzőnek!”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!