A későbbi bajnok ejtette csak ki, Flow harmadik helyen zárta a TEKKEN 7 Eb-t

A későbbi bajnok ejtette csak ki, Flow harmadik helyen zárta a TEKKEN 7 Eb-t

Az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta ezen a tornán és csak a későbbi aranyérmesnek sikerült kiejtenie Flowt, aki hosszú idő után szerzett igazán nagy dicsőséget Magyarországnak.

Miután több játékban is kihirdette a HUNESZ, hogy kik képviselhetik e-sportban hazánkat 2022-ben a magyar válogatott színeiben, két ízben már lehetőséget is kaptak a kiválasztottak. Egyfelől Rocket League-ben, másfelől TEKKEN 7-ben mérkőzhettek meg Európa legjobbjaival a hétvégén Bakuban. Az Európa-bajnokságon TEKKEN 7-ben Flow lehetett ott Azerbajdzsán fővárosában és hosszú idő után országunk egyik legjobb eredményét szállította.

Csoportmérkőzések

Első körben a résztvevőket négy csoportba osztották be és a három kvartett mellett hazánk fia az öt bejutót is felvonultató egyes csoportba került. Már itt látszott, hogy jól sikerült a felkészülése, hiszen a nyitómérkőzését követően hibátlanul nyerte meg az 1-es jelű kvintettet. Már itt elkönyvelhetett egy nagyobb sikert, remek játékkal sikerült ugyanis visszavágnia Izraelnek, az ő nevezettjük (Mr_Expandable) novemberben épp az akkori válogatott játékosunkat, GenZo-t győzte le a világbajnoki selejtezőben. Továbbá elintézte még The Alpha and the Omega-t (Szerbia), Falcont (Azerbajdzsán) hazai közönség előtt, illetve EpicFail8221-et (Szlovákia) is.

Playoff

Csoportelsőként folytathatta május 28-án szombaton a küzdelmeket, a felső- és alsó-ágas rendszerben első körében pedig a negyedik csoport második helyezett játékosával küzdhetett meg. Oracle_99 bár egy kört meg tudod nyerni, végül nem maradt esélye Flow-val szemben, aki újfent Gigast használva 3:1-el lépett tovább spanyol ellenfelén. Ezután jött a torna talán legnehezebb mérkőzése számára, hiszen az olaszok kiválóságával, Mitrust-Stormmal kellett farkasszemet néznie. Szenzációs játékkal azonban sikerült felül kerekednie riválisán és 3:2-es összesítéssel beverekedte magát a felső-ági döntőbe. Úgy tűnt viszont, hogy az elődöntő elég sok erejét kivette Flownak, mivel a grúz duelist17 Kazuyával megverte, ezzel a magyar játékos először szenvedett vereséget a torna során. Ez a pofon viszont nagyobbat csattant, a 4:0 elegendő volt hozzá sajnos, hogy ne tudjon olyan könnyen visszajönni a mély gödörből.

Mindent eldöntő párharc

Az alsó-ági döntőben ismét Storm jött szembe, az olasz viszont most sokkal jobban koncentrált és minden hibáját büntette a magyar játékosnak. Pedig jól kezdődött számára a párharc, 0:1-ről ugyanis képes volt fordítani és 2:1-el átvette a vezetést, amikor Storm karaktert váltott és kihozta Zafinát. Erre viszont nem volt válasza Flownak, sorra bukta a köröket, ráadásul kevésbé is tudta megszorítani ellenfelét. 3:2-es hátrányban aztán ő is új harcost húzott elő a tarsolyából, de mind hiába, Geese jelenléte is kevés volt. Storm 4:2-es diadalt aratott, ezzel visszaküzdötte magát a fináléba, ahol duelist17 sem tudta megállítani és megszerezte az első helyet. A mérkőzést az alábbi linkre kattintva vissza is nézheted.

Flow és Mitrust-Storm küzdelme játszmákra lebontva:

  • Gigas 2:3 Nina
  • Gigas 3:2 Nina
  • Gigas 3:1 Nina
  • Gigas 0:3 Zafina
  • Gigas 1:3 Zafina
  • Geese 0:3 Zafina

A teljes ágrajz is megtekinthető a május 28-i, szombati napról:

Ettől függetlenül ez a harmadik hely egy csodálatos eredmény a magyar e-sport számára és összességében ez azt is jelenti, hogy Flow révén egyrészt újfent felkerült hazánk a nemzetközi e-sport térképre, másrészt pedig a virtuális bunyós játékok jövőjére is abszolút pozitív hatást gyakorolt, mert az már most is látszott, hogy van keresnivalónk ebben a műfajban a legjobbak között. Legközelebb a világbajnoki selejtezőkben szoríthatunk a magyar válogatott játékosért, ahol remélhetőleg hasonlóan szép sikereknek örülhetünk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!