Aggódik a VALORANT közösség, hogy a játék lassan erősen hasonlít az Overwatchra

Aggódik a VALORANT közösség, hogy a játék lassan erősen hasonlít az Overwatchra

A VALORANT annyit fejlődött és változott az elmúlt időszakban, hogy a játékosok komolyan aggódnak miatta, hogy az agentek képességei miatt egyre jobban hasonlít a játék az Overwatchra.

A CS:GO-hoz hasonlóan a VALORANT is egy taktikai lövöldözős játék, ahol a pontos célzás elengedhetetlen a siker érdekében, miközben a feladat, hogy vagy élesíts és felrobbants egy bombát, vagy pont, hogy megakadályozd ezt. A Counter-Strike-kal ellentétben viszont a játékban minden karakter egyedi.

A megjelenés óta számtalan új agent csatlakozott a meglévő mezőnyhöz, velük együtt pedig rengeteg vadonatúj képesség is bemutatkozhatott a játékban, ez pedig egyszerre igen zsúfolt eredményt is adhat. Az alábbi képen például ez is látható, ahogy megszámlálhatatlanul sok képesség látható egyidőben – emiatt pedig sok játékos aggodalmát fejezte aki amiatt, hogy a VALORANT a végén teljes egészében ugyanolyan lesz, mint a Blizzard népszerű shootere, az Overwatch.

Többen az eredeti kép alatt fogalmazták meg gondolataikat. Az egyik komment szerint a fenti kép inkább egy World of Warcraft raidre hasonlít, egy másik játékos pedig ennél erősebben fogalmazott:

„Azt hittem, hogy a játéknak van esélye rivalizálni a CS-vel. Azonban mindent túlzásba vittek. Túl sok mechanika, túl sok agent, túl sok képesség, minden egyszerűen túl sok."

A Riot Games egyelőre hivatalosan még nem reagált a kritikákra, és kíváncsian várjuk, fognak-e egyáltalán foglalkozni vele, ha pedig igen, mi lesz a válaszuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jogos a játékosok aggodalma?

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Detrix 1 éve
    Én inkább úgy írnám le,mint egy CS és Overwatch keverék.
    0 0 Válasz
    • GeryDee 1 éve Detrix
      Osztom a véleményed
      0 0 Válasz
  • centre_syrup 1 éve
    GG
    0 0 Válasz
  • 4ndr0 1 éve
    Laikusnak átláthatatlan, de aki minimum játszott 10 órát a játékkal az érti mi történik. Azért nem a Valorant esport nem annyira követhetetlen. Ennyi erővel ezt a kritikát a LOL is meg kaphatná, hogy túlságosan komplex
    0 0 Válasz
    • Detrix 1 éve 4ndr0
      Nem azért kapta a kritikát mert követhetetlen, hanem azért mert amikor bejelentették azt ígérték, hogy a lövöldözésen lesz a hangsúly, nem a képességeken.
      0 0 Válasz
      • TheElf 1 éve Detrix
        A nagyobb baj az, hogy a képességek szerintem nem is illenek hozzá. Egy akár single player akár kooperativ multiplayer játékban a képességek hasznosak, mert így többféle módon lehet újrajátszani a kampányt. A kompetitív játékban, ha nem tudod mi ellen készülsz, a véletlen szerepét növeli, a képességekét csökkenti, így a "sport-esport" jellegből a szerencsejáték, kaszinó jelleg felé tolja el a játékot. És a "mit szeretnek azok akik másban lövöldöznek, de még nem játszanak a mi játékunkkal" kutatások kapcsán megpróbálni olyan közösségnek kedvezni, akine a story alapú, kooperatív vagy single player játékok tetszenek, ahol a hősnek van képessége, megpróbálni úgy ikedvezni, hogy a "lényeget nem kapjátok meg új játékmódért, de a többiek játékát elrontva bevezetünk több képességet, mert akkor hátha jöttök" irány teljesen és tökéletesen érdektelen.
        0 0 Válasz
        • 4ndr0 1 éve TheElf
          játszottál te valoranttal? Cs:go-hoz képest a képességek picit első látásra zavarosabbnak tűnhetnek, de egyáltalán nem kiszámíthatatlanok. Ha valaki így gondolja akkor alacsony a gamesense és rendesen meg kéne tanulnia a játék MECHANIKÁIT, amik jelen esetekben nem gránátok hanem abilityik
          0 0 Válasz
          • TheElf 1 éve 4ndr0
            Ha nem beszólni, hanem gondolkodni akartál volna, akkor nem kezdesz el egy kioktató szöveget ami nyilvánvalóan baromság. Ugyanis senki sem mondta azt, hogy játék közben lesz vele gond, hanem azt írtam "ha nem tudod mi ellen készülsz" azaz olyan felkészülési időszakra mutattam rá, ahol még nem látod mi történik. Innen a fröcsögésed, beszólásod nem releváns, és éppen azt mutatja meg, hogy nincs releváns érved, csak bunkó viselkedést tudsz felvonultatni. Aki bármilyen eltérő karakterekre, eltérő abilitykre építő játékot látott már, az pontosan tudja, hogy van ami egyféle ellenfél ellen jó, van ami másik féle ellen. Ha az ellenfél (nem látva te mivel jössz) pont olyan módon állítja össze a csapatát ami ellened erősebb, akkor rá fogsz faragni. Ez a kiszámíthatatlanság a játékosoknál is növeli a szerencse szerepét, de a meccseken kevésbé biztos a jobb játékos győzelme, így pl. fogadásra is jobb lehetőséget adnak. Ez viszont nem csak Valorant specifikus, hanem egy általános jelenség.
            0 0 Válasz
  • SciFi 1 éve
    Mese CS, de én tuti nem kapcsolnám hozzá az OW-t.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!