"Rájöttem, hogy bőven van még bennem potenciál" - Flow interjú

Kiderült miben volt másabb a felkészülése, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodott és elárulta azt is, milyen módon változott meg az ellenfeleinek a véleménye az első napos eredményei után.

Már a felkészülés során érezhető volt, hogy Flow elképesztően motivált és megvan benne az a plusz, amivel kiugró teljesítményre lehet képes. A gyakorlás során társai szuperlatívuszokban beszéltek róla és, mint kiderült jól látták a helyzetet. A magyar e-sport válogatott játékosunk ugyanis harmadik helyet szerzett az Azerbajdzsánban, Bakuban megtartott Európa-bajnokságon.

A 2021-es esztendőhöz hasonlóan HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A válogatott e-sport versenyjátékokat IeSF és az EEF versenykiírása határozza meg, de ez évről évre változhat. A Magyar E-sport Szövetség idén nem válogatóversennyel döntötte el ki legyen a virtuális verekedős játékban az, aki képviselheti országunkat, hanem szakmai szempontok alapján választott, és úgy tűnik remekül. A tréningezést követően egy kivételes lehetőséget kapott Flow és sikerült is élnie vele, miután már a csoportmérkőzések során nagyon meggyőző eredményt hozott össze. A felső-ágon aztán még jobban sikerült a start, viszont a felső-ági döntőben valami hibádzott. Elszenvedte első, méghozzá komolyabb arányú vereségét és utána az alsó-ági ki-ki meccs során is alulmaradt. Mindenesetre ez a bronz Magyarországnak az e-sport berkein belül elképesztően fényesen ragyog.

Hazatérvén Azerbajdzsánból megkérdeztük Flow-t, hogy alapvetően milyen elvárásokkal vágott neki a tornának, milyennek érezte a csoportmérkőzéseket, hogyan élte meg a dupla ágrajzos szakaszt, mi történt a 4:0-s vereség, illetve a Mitrust elleni karakterváltás alkalmával. Mint mindig most is készségesen válaszolt, így elég sok mindent megtudhattunk abból, hogy miként is élte át a nagyjából egy hetes kalandot:

Először is gratulálok az elért eredményhez. Fantasztikus dolgot hajtottál végre Bakuban azzal, hogy megszerezted a bronzérmet a magyar válogatott játékosaként. Gondoltad volna a torna előtt, hogy idáig jutsz? Milyen elvárásokkal vágtál neki az Eb-nek?

"Köszönöm! Megmondom őszintén, hogy ez volt az első olyan versenyem, ahol tudatosan kerültem a végeredménnyel kapcsolatos összes felmerülő gondolatot. Az alapelv az volt, hogy minden energiámat a következő meccsre fordítom és legjobb tudásom szerint veszem az akadályokat. Figyelembe véve a relatíve kevés időt a felkészülésre, összességében elégedett vagyok, bár úgy érzem, ha nem törtem volna össze fejben, a második hely is meg lehetett volna."

A csoportmérkőzések nagyon simának tűntek. Belülről is így érezted, vagy némileg meglepett, hogy összejött az első hely?

"Volt egy elképzelésem a csoportom játékosairól, ami papírforma szerint alakult. Számomra nem létezik könnyű meccs egy offline bajnokságon, mert a bo3 keretideje minden esetben a gyengébb félnek kedvez. Az izraeli tűnt nagyobb falatnak, de a versenyt megelőző freeplayek alkalmával kiismertem a timingjait, ezért egy kis változtatással magabiztosan tudtam hozni azt az összecsapást is."

Azt mondják, a csoportkör után egy új torna kezdődik. Szükségesnek tartottad a stratégiád megváltoztatását az előző naphoz képest?

"A versenyt megelőző napokban mindenki underdogként kezelt engem a lengyel Why-on kívül, ami a csoportkörös győzelmeimet követően azonnal megváltozott. Tekkenben nincs olyan nagy jelentősége az ellenfelet kívülről tanulmányozni, mert egy tapasztalt, jó játékos mindig a matchupnak és a szituációnak megfelelően tud változtatni/alkalmazkodni akár egy menet leforgása alatt. Emiatt kitartottam a passzívabb, reakcióalapú stílusnál, amit általában képviselek."

A felső ági döntőben úgy tűnt, duelist a legkeményebb ellenfeled, és mintha magasabb szinten játszott volna, amit egy 4:0-s vereség is jelzett. Miben volt ő nehezebb ellenfél, mint a többiek?

"Duelist pont abban az egy-másfél évben került jobban a köztudatba nemzetközi Tekkenes berkekben, amikor én egyáltalán nem játszottam. Hallottam, hogy nagyon okos és jól alkalmazkodó játékos, amit többszörösen bizonyított is a bajnokság alatt. A karaktere, Kazuya a jelenlegi metában különösen veszélyes, és matchup tekintetében is hátrányban éreztem magam, mert azon kevés karakterek közé tartozik, akik kombóval tudják büntetni Gigas legjobb low-támadását. Ezzel a mentális fölényt rögtön az első meccsel át is adtam neki, ami után nem igazán volt megállás. Ő az egyetlen ellenfelem a bajnokságról, akinél magabiztosan ki tudom jelenteni, hogy a jelenlegi tudásommal labdába sem rúghattam mellette."

Szenzációs sikert arattál az olaszok legjobbja, Mitrust-Storm ellen; az alsó ági döntőben aztán újra összetalálkoztál vele, de ott nem sikerült a bravúr. Úgy tűnt, Zafinával fordítani tudott. Mi történt karakterváltás után azokon a meccseken?

"Mitrustot még a régi TTT2-es online időkből ismertem, amikor közel sem volt ilyen jól felkészült játékos. Közel 10 éve Ninával játszik, ezért annak ellenére voltam magabiztos ellene, hogy őt tartották kezdetektől a legesélyesebbnek az első helyre. Ebben szerepet játszott GenZo előzetes felkészítése, illetve a svéd játékos elleni viszonylagos könnyű győzelme. Úgy gondolom, alaptalanul bízta el magát, mert egy teljesen más stílust képviselek Gigasszal, mint az Európa legjobbjának tartott “TheEmperorSWE”. Természetesen jól látod: az alsó ági döntőn realizálta, hogy Ninával nem lesz képes nyerni, ezért nagyon okosan váltott Zafinára, aki jelenleg a játék egyik legerősebb karaktere, és aki ellen nem igazán volt értékelhető tapasztalatom. Valamint egy kissé szétszórt is voltam már addigra fejben az előző 4:0-s vereségem után."

Mi a legfontosabb tapasztalat az eredményed mellett, amit magaddal hoztál a versenyről?

"Mindenképpen az élmény, a lehetőség, hogy ennyi jó és erős játékossal tölthettem közel egy hetet. Kicsit jobban megismertem magam, rájöttem, hogy így közel a 30-hoz is bőven van még bennem potenciál és lehetőség a fejlődésre, amennyiben belefektetem a kellő időt és energiát!"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!