Ki lesz a magyar eFootball válogatott játékos? Vasárnap a PlayIT-en kiderül!

Ki lesz a magyar eFootball válogatott játékos? Vasárnap a PlayIT-en kiderül!

Tavaly egy igen emlékezetes tornán derült ki képviselheti hazánkat a nemzetközi porondon eFootballban, és a mezőnyt elnézve idén még kiélezettebb lesz a verseny a PlayIT-en.

2021-ben minden eddiginél magasabb szintre emelkedett hazánkban az e-sport, miután a HUNESZ (Magyar E-sport szövetség) áldozatos munkájának gyümölcseként és a Nemzetközi E-sport Szövetséghez (IeSF) való csatlakozást követően végre itthon is nagyobb teret kapott a válogatottság. Ennek eredményeként több játékban is az a megtiszteltetés érhette a legjobbakat, hogy nemzeti színekben megmérettethették magukat a különböző világversenyeken. Most 2022-ben szintén itt a nagy lehetőség, ugyanis HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világ eseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. A válogatott e-sport versenyjátékokat IeSF és az EEF versenykiírása határozza meg.

EFootballban a PlayIT-en rendezik meg a magyar e-sport válogatottságért zajló válogató verseny offline fináléját, ahol nyolc játékos küzdhet meg ezért az elismerésért. Négyen a tavalyi versenyen elért eredményük, négyen pedig a selejtezőben mutatott parádés teljesítményük alapján lehetnek ott június 12-én a Hungexpon megtartandó eseményen. Egy esztendővel ezelőtt egyébként Keresztes "Cujo" Hunornak sikerült nagy meglepetésre megszereznie az első helyet, így ő lehetett ott a 2021-es Európa- és világbajnokságon magyar színekben. Idén ő újra nekivág, hogy bebizonyítsa még mindig ő a legjobb, de nem lesz egyszerű dolga, mert számos kihívója akad majd vasárnap, köztük jó néhány FIFA-játékos is, akik úgy döntöttek egy másik labdarúgó szimulátorban is kipróbálják magukat. Íme a nyolcas mezőny:

  • Cujo (meghívott)
  • tibikunfc (meghívott)
  • Timo (meghívott)
  • Danihun95 (meghívott)
  • Gogetinho (selejtezőből jutott be)
  • BendeJuice (selejtezőből jutott be)
  • Chris_Maj (selejtezőből jutott be)
  • GodorDonat (selejtezőből jutott be)

A kiemelés úgy történt, hogy a meghívott játékosok az első 4, míg a kvalifikációból érkezők az 5-8. seedet kapták meg. Ebből kifolyólag az első körös párosítások a következőképpen alakulnak:

  1. Keresztes Hunor - Cujo vs Varga Bendegúz - BendeJuice
  2. Gyetván Ádám - Timo vs Krisztián Majorosi - ChrisMaj
  3. Kovács Tibor Péter - tibikunfc vs Bartha Dániel - Danihun95
  4. Novák Dániel - Gogetinho vs Gódor Donát - GodorDonat

A mérkőzéseket BO3-ban játszák le a felek minden fordulóban, és ez egyben azt is jelenti, hogy egy párharc két győzelemig tart, emiatt minden egyes meccset végigjátszanak. Ha kell, akkor a rendes játékidő után hosszabbítás, majd büntetők következnek. A formátumhoz még hozzátartozik, hogy dupla ágrajzos rendszerben menetelhetnek végig a résztvevők, így egy felső-ágon összeszedett vereség még nem jelenti egyben a kiesést is, és marad lehetősége bárkinek visszaküzdenie magát a nagy döntőbe. A nap végén a végső győztes játékos képviselheti Magyarországot az EEF által szervezett Európa Bajnokságon, amely egyben az International Esports Federation által szervezett regionális selejtező a 14. IESF vb-re. A verseny Montenegróban Podgorica városában kerül megrendezésre, melynek összdíjazása 5 ezer dollár.

A párharcok közül mindegyiket élőben lehet majd követni az esport3tv Twitch csatornáján június 12-én, vasárnap egész nap.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!