A Blizzard elárulta, mi lesz az Overwatch lootboxokkal és kreditekkel az Overwatch 2 érkezésekor

A Blizzard elárulta, mi lesz az Overwatch lootboxokkal és kreditekkel az Overwatch 2 érkezésekor

Az új fizetőeszköz miatt a régi kreditekre nem sok jó vár. 

Néhány héttel ezelőtt a Blizzard egy külön eseményt szánt az Overwatch 2-nek, mely során felfedték a ránk váró újdonságok nagy részét. Az októberben érkező játék szakít például a loot boxokkal és battlepass rendszerre vált, ráadásul a feszítettnek tűnő ütemterv alapján folyamatosan érkeznek majd a hősök, skinek, plusz egyéb kozmetikai cuccok. 

Jogosan merülhet fel a mezei játékos fejében a kérdés, hogy az Overwatch 2 indulásakor az új rendszer miatt mi történik majd az Overwatch kreditekkel, kompetitív pontokkal, OWL tokenekkel, plusz a már megszerzett ládákkal? Nos a Blizzard nemrég tartott egy AMA-t a redditen és a kérdés felmerült, Scott Mercer fejlesztő pedig igyekezett kielégítő választ adni. 

„Köszi a kérdést! Erről a témáról részletesebben fogunk beszélni még az előtt, hogy az Overwatch 2 októberben megjelenne. A gyors és rövid válasz az, hogy a meglévő kreditek és az OWL tokenek automatikusan bekerülnek az új játékba. A meglévő lootboxokat nem helyezzük át azonban az Overwatch 2-be, hanem indulás előtt a rendszer kinyitja őket és a tartalmak bekerülnek a galériába. Szerkesztés: Az OW1-es kreditek ugyan átkerülnek az OW2-be, de az utóbbinak más fizetőeszköze lesz, ezért sok tartalmat csak az új kredittel lehet majd megvásárolni. "

A lépés logikusnak és korrektnek tűnik, van némi bökkenő azonban az egyenletben. Vannak olyan játékosok, akik végtelen mennyiségű kreditet halmoztak fel, pusztán játékkal vagy lootboxok vásárlásával, viszont rendkívül csalódottak lesznek, ha nem tudják majd felhasználni ezeket az Overwatch 2-ben. Habár a Blizzard nem egy jótékonysági szervezet, szerintünk az lenne a helyes lépés, ha átváltanák a régi krediteket az új fizetőeszközre valamilyen formában, mondjuk 1000 OW token 200 OW2-es tokent ér, vagy valami hasonló. Szerintetek is hasonló módon kellene eljárnia a fejlesztőknek? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!