Nem lesz ranked MMR/SR nullázás az Overwatch 2 megjelenésekor

Nem lesz ranked MMR/SR nullázás az Overwatch 2 megjelenésekor

Annak ellenére sem, hogy a kompetitív közösség évek óta kéri mindezt a Blizzardtól. 

Izgalmas hetek vannak az Overwatch rajongói mögött, ugyanis a Blizzard leleplezte, milyen terveik vannak a franchise jövőjét illetően és hivatalosan is bejelentették az Overwatch 2 megjelenési dátumát. Ezen kívül a fejlesztők leleplezték a játék következő hősét is Junker Queen személyében, aki nem csak egy pofás animációs rövidfilmet és eredettörténetet kapott, de már akció közben is megtekinthettük képességeit. 

A karakterrel egyébként már a szerencsés, továbbá a Watchpoint Packért 40 eurót leperkáló játékosok már a június 28-án induló bétatesztben találkozhatnak, melyben a frissen napvilágot látott információk alapján már nem csak Quick Play lesz, de a Custom Games részben kompetitív meccseket is lehet majd játszani. Talán mondanom sem kell, hogy ez mennyire fontos a közösségnek, hiszen a QP csak amolyan lötyögés és igazán csak nagyon kevesen veszik komolyan, ráadásul tesztelni is nehéz az 5v5 formátumot és az új pályákat.

A remény tehát felcsillant, hogy a Blizzard összekapja magát és egy picit jobban odafigyel majd a kompetitív közösségre a jövőben, viszont nem eszik olyan forrón a kását és a nemrég tartott kérdezz-felelek alapján a ranked egyik legfontosabb eleméhez, az MMR/SR rendszerhez egyszerűen nem mernek hozzányúlni a fejlesztők. Habár a közösség évek óta szeretné, hogy legyen egy nullázás rankeden és mindenki tiszta lappal kezdhesse, Scott Mercer szerint mindez nem jó ötlet. 

„Nem fogunk teljes MMR-visszaállítást és nullázást végrehajtani az Overwatch 2 indulásakor, de azt tervezzük, hogy csökkentjük azoknak a fiókoknak az MMR-értékét, akik egy ideje nem játszottak. A ranked rendszer alaphelyzetbe állítása azt jelentené, hogy a meccsek hetekig vagy hónapokig kiegyensúlyozatlanok lennének az egész játékban, mindez pedig a játékosok nagy részének nem feltétlenül lenne egy nagyszerű élmény."

Az információ egyébként elég vegyes fogadtatásban részesült, mivel egyesek nem értik, egyáltalán miért lenne szükség a ranked újra indítására, míg mások, legyen szó akár GM vagy Bronze játékosokról, szinte követelik, hogy tiszta lappal lehessen indulni az Overwatch 2-ben. Személy szerint én is utóbbiakkal vagyok, hiszen a meccsek igencsak megváltoznak az 5v5 formátummal és az új karakterekkel, plusz így már teljesen olyan érzésem van, hogy a folytatás csak egy nagyobb frissítés, nem pedig egy önálló játék. Ti mit gondoltok, kellene egy MMR/SR nullázás? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!