R6S: Mekkora a játékos bázis valójában?

R6S: Mekkora a játékos bázis valójában?

A számok nem hazudnak, a Rainbow Six Siege még mindig vonzza az új játékosokat.

A játékos közösség nagyon szereti kitárgyalni, hogy vajon a kedvenc játékuk haldoklik-e vagy sem. Counter Strike: Global Offensive? Halott. Overwatch? Mindenki szerint halott játék. Mindez annak ellenére, hogy a számok és a statisztikák közel sem támasztják alá a hasonló feltételezéseket. De mit is jelent valójában a halott játék kifejezés? Vajon az R6S is halott?

A Rainbow Six Siege tényleg haldoklik?

A rajongókkal ellentétben, a számok mást állítanak. A Rainbow Six Siege még mindig egy népszerű játék. A kérdésnek azonban van valóságalapja, tekintve, hogy valóban veszít játékosokat a Ubisoft lövöldéje. 

Ez viszont nem azt jelenti, hogy rögtön sírt kéne ásni a játék számára. A Rainbow Six Siege megjelenésekor, 2015-ben valóban többen játszottak, mint most, ennek ellenére még a mai napig népszerű a játék, növekvő játékosbázissal. 

Hány játékosa van a Rainbow Six Siegenek 2022-ben?

Az elmúlt 30 napban átlagosan 38 500-an játszottak a játékkal. A Steam Charts szerint a legtöbb játékos egyszerre 69 900 volt és ez csak a PC platformot jelenti, azon belül is csak a Steames játékosokat, nem számolva a Ubisoft Connectből vagy konzolokról játszókkal.  Minden hónapban van egy kis visszaesés a számok szempontjából, ami természetes egy 2015-ben megjelent cím esetében. Az viszont meglepő, hogy milyen számokat produkál a közösség egy új szezon megjelenése után, a nagy frissítések hatására mindig sokan visszatérnek a szerverekre.

Hányan játszottak 2021-ben?

Egyedül az Ubisoft csapata tudja a pontos számokat, viszont a fejlesztők elárulták, hogy 2021 februárjában, hogy a Rainbow Six Siege-nek 70 millió regisztrált fiókja volt. Ez a szám állítólag 2020 óta folyamatosan nő, azonban ez nem azt jelenti, hogy az összes regisztrált fiókkal játszanak. Az biztos, hogy 2021-ben is folyamatosan érkeztek az újoncok, és hála a leárazásoknak és az ingyenes hétvégéknek, folyamatosan jönni is fognak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!