MNEB RL: 14 meccset hozott a Grand Final, az MTK Budapest nyerte a harmadik Junior RL 3v3 Kupát

MNEB RL: 14 meccset hozott a Grand Final, az MTK Budapest nyerte a harmadik Junior RL 3v3 Kupát

A négycsapatos offline tornán a Grand Final mind a 14 meccsét kijátszották a csapatok, de sokáig egyetlen gólon múlt, hogy lesz-e egyáltalán második párharc.

2022. július 9-én került megrendezésre a K&H Junior Rocket League 3v3 Kupa harmadik kiírásának offline döntője. Négy csapat, a Békéscsabai E-sport Egyesület, a Budapest Five, az MTK Budapest és a WiLD MultiGaming tudta kiharcolni részvételét az MTK Esport Arénában megrendezésre kerülő versenyen, izgalmakban pedig nem volt hiány.

A győztes ági elődöntőben az MTK Budapest és a WiLD MultiGaming rajtolt jobban, előbbi a Budapest Five, utóbbi pedig a Békéscsabai E-sport Egyesület ellen bizonyult jobbnak. A győztes ági döntőt így ez a két csapat vívta meg, a tét pedig a Grand Finalbe egyenes ágon való továbbjutás volt. Az MTK át tudta menteni a Budapest Five elleni formáját, 3-0 arányban bizonyultak jobbnak.

Az alsó ágon így elsőként a BEE és a BP5 azért lépett szerverre, hogy ne az utolsó helyen zárják a tornát. Ennek megfelelően mindkét csapat próbált a biztonságos játékra törekedni, idővel azonban a Budapest Five magabiztosabbá, a BEE pedig idegesebbé vált, előbbi jutott tovább végül 3-1 arányban. A vesztes ági döntőben így ők lettek a WiLD MultiGaming ellenfelei, lendületük pedig nem tört meg: ebben a fordulóban is 3-1 arányban tudtak nyerni, így bejutottak a Grand Finalbe és készülhettek az MTK ellen visszavágóra.

A Grand Final elején úgy tűnt viszont, hogy az MTK Budapest ugyanolyan magabiztosan fog nyerni, mint az 1. fordulós mérkőzésükön, 3-1-re is vezettek, de a Budapest Five nem adta fel: kiharcolták a 7. pályát, ahol közel 9 perces hosszabbítás után nyertek, jöhetett a bracket reset. Az újabb Best of 7-ben is ők tűntek koncentráltabbnak, 3-2-nél pedig ők álltak 1 pályára a tornagyőzelemtől, de ezúttal az MTK mentette meg 7. pályára a meccset, ezt viszont már nem hosszabbítás zárta le: az utolsó percben betalálva nyert 4-3-ra az MTK Budapest, így egy őrült küzdelmet követően lettek kupagyőztesek!

A K&H Junior Rocket League 3v3 Kupa végeredménye

  • Kupagyőztes: MTK Budapest
  • Ezüstérmes: Budapest Five
  • Bronzérmes: WiLD MultiGaming
  • 4. helyezett: Békéscsabai E-sport Egyesület

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál játszani a Rocket League-gel?