R6S: Melyik operátort érdemes először megvenni?

R6S: Melyik operátort érdemes először megvenni?

Több, mint 60 operátor van jelenleg a játékban, nem árt megfelelően tájékozódni a döntés előtt.

Teljesen természetes, ha egy új játékos túlterhelve érzi magát a rengeteg különböző képesség és gadget között. Ilyen szempontból egyáltalán nem kezdőbarát a Rainbow Six Siege. Sok kérdése lehet egy kezdőnek, ha a karakterválasztásról van szó, az első rögtön az, hogy támadó vagy védő operátort szerezzen?

A rendelkezésre álló renown (az R6S saját fizetőeszköze) is meghatározó lehet, ugyanis az eltérő operátorokon, eltérő árcédulákat találunk. De sokat számít a pályák ismerete is. Lehet, hogy nem érdemes egyből egy támogató karakterrel kezdeni, mert egy ebben szerepben hatalmas hangsúly van a pályaismereten és a pályán történtek minél gyorsabb és precízebb átadásán. 

Egy kezdő számára, aki a játék Standard kiadását vásárolta meg, a gyors, hasznos felszereléssel rendelkező operátorok felelnek meg a legjobban. Velük játszva könnyen bele lehet tanulni az alapvető mechanikákba és a pályaismeretet is gyorsabban el lehet sajátítani.

Támadó operátor

Az egyik legjobb választás ebből a szempontból Ash. Ezt egész egyértelmű okok támasztják alá, ő ugyanis három speeddel és egy armorral felszerelt operátor, sokoldalú mégis erős fegyverekkel és hasznos gadgettel. Ash segítségével könnyedén eltávolíthatod a védők eszközeit és kameráit, mozgékonyságának köszönhetően pedig gyorsan az akció közepébe csöppenhetsz, ami sok fraget eredményez hosszú távon. Az ára senkit se vág földhöz, Year 1 óta bent van a játékban aminek köszönhetően már akár az első napodon feloldhatod.

Azonban, ha a pénzügyek nem okoznak gondot, akkor mindenképp vedd számításba Finkát is. A jelenlegi metában talán ő birtokolja az egyik legjobb támadó címét, erről bővebben itt olvashatsz.

Védő operátor

Védő oldalon a legjobban Jager feloldása éri meg. Ashez hasonlóan ő is elég erős felszereléssel rendelkezik, annak ellenére, hogy mostanában ez kicsit leromlott a nerfek miatt. A gadgetje egyszerűen használható, mindössze ki kell tapasztalni a hasznos pozíciókat. Jager egy roamer operátor, ami annyit tesz, hogy site-on kívül szoktak vele játszani. Emiatt a pályák jóval több területére juthatsz el, jóval hamarabb megtanulhatsz játszani azokon is.

A játék megjelenésével jött be, ezért rendkívül olcsó. Viszont, ha a renown vagy R6 credit beszerzése megint csak nem okoz gondot, megfontolhatod Thunderbirdet is. Ő apró eszközöket dobál szét a pályán, amik a csapat tagjait gyógyítják. Szintén hasznos tagja bármely ötösnek.

Neked ki volt az első operátorod?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!